Apps worden steeds belangrijker. En niet alleen voor volwassenen, ook voor pubers. En dan heb je nog de jongsten, die al aardig met de tablet overweg kunnen!

Veel apps helpen jouw kindje met zijn of haar ontwikkeling. En er zijn vele gratis apps beschikbaar.

Hier vind je onze top 10 Android apps voor kleuters, in willekeurige volgorde:

 


 

Squla (TIP!)

Wanneer de peuter een kleuter is geworden, wordt het langzaamaan tijd voor een spannende periode: naar school gaan! De Squla app helpt jouw kleuter zich alvast wat voor te bereiden en wel spelenderwijs. Ook tijdens de schoolperiode is Squla overigens een handige app. Voor diverse vakken is het een grote hulp!

 

 

Puzzel voor kinderen - Dieren

Deze puzzels zijn perfect geschikt voor een jonge kleuter en helpen hem of haar met het ontwikkelen van de fijne motoriek. Het fijne aan deze puzzel is dat je kindje zelfs toegesproken en aangemoedigd wordt in deze app. Daardoor krijgt het een positief zelfbeeld en de bevesting dat hij of haar op de goede weg is!

 

 

Kinderliedjes

Wat klinkt vrolijker dan jouw kleine trots die de leukste kinderliedjes meezingt? Met de kinderliedjes app zingt jouw kleuter mee met de meest bekende kinderdeuntjes. De muziek is gemaakt door professionele musici en doordat er vele kinderen hebben geholpen aan het 'inzingen' van de melodietjes is de app zeer uitnodigend.

 

 

Schattige Dieren Spelletjes

Bijna alle kleuters zijn gek op dieren. Dé manier om jouw kindje te laten leren is dan ook het introduceren van dieren. De Schattige Dieren Spelletjes app heeft alles! Hij of zij kan er leuke geheugenspelletjes doen, natuurgeluiden beluisteren en puzzels spelen. De layout is erg vriendelijk en de app werkt uitstekend.

 

 

Kleurplaten kinderspel: Auto's

Wellicht iets populairder bij jongetjes dan bij meisjes, maar daarom ook zeker voor laatsgenoemde groep niet minder leuk: kleurplaten maken! Kleur de verschillende wagen, zoals racewagens, vrachtauto's of politiewagens. Let op: dit spel is in het Engels. Je kindje hoort dus in t Engels de naam van de geselecteerde kleur. Misschien wel dubbel zo leerzaam!

 

 

LEGO Juniors Create & Cruise

LEGO is al jarenlang één van de favorieten onder kleuters. En nu hoeft jouw kleuter niet per sé meer de hele kamer overhoop te gooien om met LEGO te spelen. Met Create & Cruise maakt jouw kleuter een eigen voertuig om er vervolgens mee te racen. Hij of zij kan er lekker creatief mee aan de slag!

 

 

Egels Avonturen

Eén van de beste apps voor kleuters, zonder twijfel! Deze leuke, educatieve app is speciaal ontwikkeld door een psycholoog. In vijf verschillende verhalen ontwikkelt jouw kleuter zijn of haar aandacht en geduld, visueel geheugen, ruimtelijk inzicht en analytisch vermogen. Je kunt de moeilijkheidsniveau's zelf aanpassen. Ideaal!

 

 

Voorschoolse Avonturen

Of jouw kleine trots nu al aan zijn of haar schoolavonturen is begonnen of niet: Voorschoolse Avonturen is een app die jouw kleuter op weg helpt met vier leuke, educatieve onderdelen. Je kleuter leert schaduwen herkennen en voorwerpen matchen. En er zijn geen ads te ontdekken in deze app. Een groot pluspunt!

 

 

Kleine IJsbeer (TIP!)

Ach, wat is ie leuk, de Kleine IJsbeer (app). Samen met zijn vriendjes Uiltje en Zeehondje gaat hij op avontuur. Hij neemt jouw kleuter mee langs allerlei leerzame ervaringen, bedacht in samenwerking met een kinderpsycholoog. Alles wat hij of zij nodig heeft om te groeien en ontwikkelen (en natuurlijk heel veel plezier te maken!).

 

 

Logica kinderspelletjes

Deze app is één van de mooiste apps voor kleuters. De app is ontwikkeld in samenwerking met kunstenaars die er een sfeervolle app van hebben gemaakt. In vier spelletjes leert jouw kindje logisch nadenken en veel meer. Speel onder meer postbode, doolhof en kleuter-sudoku. Leuk voor kinderen t/m ongeveer 7 jaar!