Apps worden steeds belangrijker. En niet alleen voor volwassenen, ook voor pubers. En dan heb je nog de jongsten, die al aardig met de tablet overweg kunnen!

Veel apps helpen jouw kindje met zijn of haar ontwikkeling. En er zijn vele gratis apps beschikbaar.

Hier vind je onze top 10 Android apps voor peuters, in willekeurige volgorde:

 


 

[email protected] (TIP!)

Met de [email protected] app heeft jouw peuter urenlang plezier. Hij of zij kan er live televisie op kijken, verschillende spelletjes spelen en zelfs kleurplaten maken. Je kindje wordt uitgedaagd aan zijn motorische vaardigheden te werken. Onder meer door het doen van dansjes. De [email protected] app is één van de populairste peuter-apps in Nederland.

 

 

Slaap lekker!

Gaat jouw kleine naar bed? Dan is het tijd voor de Slaap Lekker! app. Met deze app vertel je jouw kindje een interactief verhaaltje. Jouw peuter helpt de dieren op stal zetten en de lichtjes uitdoen. En dan is het tijd om zelf ook de oogjes te sluiten. Deze app is ontwikkeld door Heidi Wittlinger. Zij onving een prijs voor de beste animatiefilm.

 

 

Leer tellen met dieren

De peuterleeftijd is dé leeftijd waarop jouw kindje leert tellen. Een belangrijk moment, hij gaat het immers in de rest van zijn of haar leven gebruiken! Met deze dierenapp leert jouw kleine trots in no-time tot tien tellen. Er zijn verschillende speelvormen waarbij hij of zij een quiz kan spelen, een getal moet herkennen of moet luisteren naar een getal.

 

 

ABC Phonics

Engels wordt steeds belangrijker. Het is de taal die je kind gaat gebruiken op vakantie of misschien wel in zakelijke communicatie. Oke, dat lijkt allemaal nog ver weg, maar op een jonge leeftijd oefenen kan straks een groot verschil maken. Laat jouw peuter daarom kennismaken met ABC Phonics. De app bevat liefst 26 verschillende spelletjes.

 

 

Baby musical instruments

De baby musical instruments app is één van de meest simpele apps en daarom al geschikt voor een jonge peuter. Allerlei verschillende dieren spelen samen een deuntje met jouw peuter. Aangezien iedere instrument een toon geeft, kan jouw peuter er gerust op los spelen. Het is leuk om te zien hoe ze langzaamaan verschillende geluidjes associëren met de juiste instrumenten.

 

 

Baby games

Let op: deze app is in het Engels. Dat maakt de app overigens niet minder geschikt. de spelletjes zijn zeer eenvoudig te begrijpen. Zo kan jouw peuter bijvoorbeeld ballonnen kapot 'prikken' en spelletjes als 'kiekeboe' doen. Het helpt de peuter met zijn oog-hand coördinatie en leert hem of haar verschillende geluiden te onderscheiden.

 

 

Kinderpuzzels (TIP!)

Dit is een geschikte app voor oudere en jongere peuters. Een pracht van een app wanneer het gaat om coördinatie en de wat fijnere motoriek. Er wordt namelijk flink gepuzzeld in deze app. En er is een beloning voor iedere peuter die een puzzel oplost. Wanneer de puzzel is gemaakt, mag het kindje het puzzeltje inkleuren én volgt er een leuke animatie.

 

 

De wereld van Nijntje

Nijntje is nog altijd razend populair onder vele peuters. Geen onder dat de wereld van Nijntje daarom ook een fantastische app is voor jouw kleine. Jouw peuter helpt Nijntje met alle dagelijkse dingen, zoals in bad gaan of tanden poetsen. En er komen steeds meer nieuwe dingen bij. Natuurlijk wil Nijntje ook graag slapen aan het einde van de dag. Daarom stopt jouw peuter Nijntje in bed.

 

 

Spelletjes voor peuters -Kinderspelletjes Kinderen

De titel van de app zegt meer dan genoeg. Spelletjes voor peuters is een app die populair gaat zijn onder peuters van alle leeftijden. Er staan in totaal 8 spelletjes op de app en verschillende legpuzzels (let op: niet alle functies zijn gratis). De app is geschikt voor jongetjes én meisjes en garandeert jouw lieveling een optimale speel-en leerervaring.

 

 

Ballon Pop Spel voor Kinderen

Een zeer simpel spelletje voor peuters, maar daarom niet minder leuk. Tijdens dit spel moet jouw peuter zoveel mogelijk ballonnen kapot prikken. Jouw kindje leert ondertussen - soms ongemerkt - kleuren herkennen, met letters spelen en getallen kennen. Je kunt de grootte van de ballonnen én de snelheid waarin ze vliegen aanpassen. Je maakt het hem of haar dus zo moeilijk als jij wilt!