Apps worden steeds belangrijker. En niet alleen voor volwassenen, ook voor pubers. En dan heb je nog de jongsten, die al aardig met de tablet overweg kunnen!

Veel apps helpen jouw kindje met zijn of haar ontwikkeling.
En er zijn vele gratis apps beschikbaar.

Hier vind je onze top 10 iTunes apps voor kleuters, in willekeurige volgorde:

 


 

Kinderspelletjes voor kleuters

Eén van de best beschikbare apps voor jouw kleuter. Vooral voor jonge kleuters zijn de kinderspelletjes in deze app de perfecte voorbereiding op school. De kleine leert leuke taakjes oplossen en oefent met verschillende vormen en kleuren. Zo gaat hij of zij optimaal voorbereid naar school voor de eerste dag!

 

 

TinyTap

Is jouw kleuter razend slim? Dan moet je hem of haar zeker eens kennis laten maken met TinyTap. Deze app is in het Engels, dus wellicht heeft hij of zij een beetje hulp nodig. Maar deze app - met inhoud van Oxord University Press - helpt jouw kleine met bijvoorbeeld Engels, kunst, wetenschap en sociale vaardigheden!

 

 

ABC voor Kinderen

Deze app is geschikt voor zowel peuters als kleuters. Tot hij of zij een jaar of 7 is, zal jouw kleuter optimaal genieten van ABC voor Kinderen. Met meer dan 180 woorden, beelden en geluiden is dit een uitgebreide, gratis app. Extra leuk zijn de kennistoetsen. Hiermee kun jij zien hoe snel jouw kleuter groeit!

 

 

Disney Junior Play

Van deze app gaan jullie samen genieten! De app is in het Engels, dus een beetje hulp zal jouw kleuter vast waarderen. Maar de prachtige graphics maken Disney Junior tot een geweldige app. Speel samen verschillende Disney spelletjes en beleef uren aan plezier. Ook kunnen jullie leuke video's  bekijken.

 

 

LEGO Duplo Train

Stap aan boord van de LEGO trein en ga samen op reis. Jouw kleuter is niet alleen de ontwerper van de trein, maar zit ook nog eens achter het stuur. Hij of zij wordt aangemoedigd na te denken over het maken van bruggen, te stoppen op kruispunten en passagiers te helpen. Leuk voor vele uren plezier!

 

 

Brikki

Eén van de leukste apps voor zowel kleuter als ouder. Een leuk verhaaltje vertellen? Waarom draaien we het niet eens om? Laat jouw kinderen jou een verhaaltjes vertellen. En Brikki gaat hem of haar helpen. Brikki is uitgegroeid van een leuk idee tot een volwaardig app én website. Een echte aanrader.

 

 

Maan, Roos, Vis

Wanneer jouw kleuter voor het eerst naar school gaat, is één van de spannendste dingen: leren lezen. De één gaat immers harder dan de ander en voor sommige kinderen is het best moeilijk. Met deze app leert jouw jonge kleuter al kennismaken met de woordjes die hij of zij ook op de basisschool leert. Een goede start!

 

Dentist game

Met dit spelletje leert jouw kleuter al snel hoe belangrijk het is goed de tandjes te poetsen. In deze vermakelijke app speelt hij of zij de tandarts en moeten de tandjes van Brian, Katie, Frank en Peter onderhouden worden. Een combinatie van hand-oog coördinatie en gewoon dolle pret! De app is in het Engels, maar dat heeft voor het spel weinig gevolgen.

 

 

Juf Jannie puzzels

Houd jouw peuter van puzzelen? Stel hem of haar dan even voor aan Juf Jannie! Zij helpt jouw kleine met de leukste puzzels, helemaal afgesteld op zijn of haar niveau. Er zijn minimaal 40 puzzels beschikbaar en je kunt kiezen uit 4 verschillende niveaus. Een app waar jouw kleine trots uren plezier van gaat hebben.

 

 

Match it up

Een app die geschikt is voor peuters, maar ook zeker voor kleuters. Onder meer cognitieve vaardigheden, de fijne motoriek en visuele perceptie worden getraind met deze mooie app. De app is in het Engels, maar de bedoeling wordt al snel duidelijk. Match de juiste figuurtjes en kleurtjes. Er zijn verschillende borden beschikbaar.