Apps worden steeds belangrijker. En niet alleen voor volwassenen, ook voor pubers. En dan heb je nog de jongsten, die al aardig met de tablet overweg kunnen!

Veel apps helpen jouw kindje met zijn of haar ontwikkeling.
En er zijn vele gratis apps beschikbaar.

Hier vind je onze top 10 iTunes apps voor peuters, in willekeurige volgorde:

 


 

[email protected]

Spelenderwijs leren. Dat staat centraal in deze app van NPO [email protected] Dit is dé zender voor kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd. Jouw peuter leert er al vroeg spelletjes spelen, tekening maken en liedjes zingen. Onder meer Cor Bakker verleende zijn medewerking aan deze app. Ook leuk: je kunt live naar NPO [email protected] kijken!

 

 

Lola's rekentrein (TIP!)

Waar leert jouw peuter de eerste rekensommetjes oplossen? Op Lola's rekentrein! Laat jouw peuter instappen en ontdek samen hoe dit vrolijke spelletje jouw kleine trots helpt bij het oplossen van de eerste sommetjes. Het spel wordt rustig opgebouwd, zodat jouw zoontje of dochtertje met steeds meer zelfvertrouwen gaat rekenen.

 

 

De wereld van Nijntje!

Eén van de meest populaire figuurtjes van Nederlandse kinderen (en ook daarbuiten) is Nijntje. Het konijntje, hoofdpersoon in de populaire boeken van Dick Bruna, neemt jouw peuter mee en leert hem of haar tekenen, spelletjes spelen en taarten bakken. Het vrolijke spelletje is perfect voor het slapengaan.

 

 

Baby's eerste woordjes

Een simpel, maar erg leuke en effectieve app. Leer jouw kleine wonder de eerste woordjes. Deze app is volledig gratis en voor veel ouders ook zeker niet onbelangrijk: er zitten geen advertenties in deze app. Je kunt jouw peuter daarom met een gerust hart op ontdekkingsreis sturen! Maar natuurlijk is het ook leuk om het samen te doen.

 

 

Koekoek TV

Koekoek TV is dé oplossing wanneer je jouw kinderen graag vermaakt met wat leuke Youtube filmpjes, maar je je soms zorgen maakt over de filmpjes die ze zien. Uiteraard filtert Youtube zelf materiaal, maar Koekoek TV brengt het nog een stapje verder en selecteert de leukste en meest geschikte filmpjes voor jouw kroost!

 

 

Apps voor peuters

Deze app is de perfecte start voor jouw peuter. Je kunt hem of haar gerust als eerst kennis laten maken met deze vrolijke, leerzame app. De grappige layout helpt jouw kleuter met zijn of haar ontwikkeling en de meer dan 80 geluidsanimaties helpen de peuter geluidjes herkennen. De app is zeer geschikt voor zelfs jonge peuters.

 

 

Kinderspelletjes van Bimi Boo (TIP!)

Bimi Boo is een vrolijk beertje dat maar al te graag met zijn vriendjes optrekt op samen nieuwe dingen te ontdekken. Jouw peuter maakt kennis met een kat, een konijn en een eekhoorn en samen doen ze allerlei taakjes. Hij of zij ontdekt nieuwe vormen en kleuren en het gezond verstand wordt gestimuleerd!

 

 

Babyfoon van Annie

Niet zozeer voor de peuter, maar wel heel handig voor de ouder: de babyfoon van Annie. Houd jouw kleine een beetje in de gaten wanneer hij of zij in bed ligt. De hoge kwaliteit van de audio zorgt ervoor dat je je kindje zelfs hoort ademen. En natuurlijk kun je rustig tegen je kindje praten wanneer hij of zij wat onrustig is.

 

 

Tik dat dier

Plezier gegarandeerd met deze leuke app. En het perfecte spel om jouw kindje kennis laten maken met de mobiele telefoon op de tablet. In tik het dier moet jouw peuter het diertje zien te tikken. Als jouw kleine dat lukt, maken de dieren een grappig gezicht. De meeste peuters kunnen zich er uren mee vermaken!

 

 

Pret voor peuters

Pret voor peuters? Zeker weten. Deze app leert jouw kleuter geluiden en namen van voertuigen, dieren, muziek en nog veel meer te herkennen. Er zijn meer dan honderd woorden en geluiden in de gratis versie te vinden. Wanneer jouw dreumes op een kat klikt, hoort hij een heuse 'miauw' én de naam van het dier. Een leerzame én leuke app.