We leven in een tijdperk waarin het heel normaal is geworden om online nieuwe mensen te leren kennen. Datingsites schieten als paddenstoelen uit de grond en steeds meer singles schrijven zich in om de zoektocht naar een nieuwe partner te starten. Bij een aantal websites kun je je gratis inschrijven en een profiel aanmaken. Soms kun je zelfs kosteloos berichtjes versturen. Bij de meeste datingsites heb je echter een lidmaatschap nodig om gebruik te kunnen maken van alle functies. We hebben toch geprobeerd om een overzicht te maken van datingsites waar je het een en ander gratis kunt doen:

HappyPancake

HappyPancake is één van de weinige websites waar je volledig kosteloos kunt daten. Er zit bovendien geen addertje onder het gras. Gratis is in dit geval ook echt gratis! Het vinden van ware liefde zou namelijk nooit iets moeten kosten. 

Bij andere datingsites moet je betalen om gebruik te maken van alle functionaliteiten, maar dat is bij HappyPancake dus niet het geval. Sterker nog, je kunt niet eens een abonnement nemen. Deze datingsite heeft al duizenden Scandinavische singles aan een relatie geholpen en is zeker de moeite waard om even te testen. Het kost je immers niks!

Maak nu een account aan en ga direct op zoek naar jouw soulmate.

HappyPancake

Lexa

Je hebt ongetwijfeld al weleens van Lexa gehoord. Dit is namelijk de nummer 1 datingsite van Nederland. Deze datingsite onderscheidt zich van andere datingsites vanwege de actieve ledenwerving. Hierbij kun je denken aan de reclamespotjes op televisie en de radio. En blijkbaar werkt het, want elke dag schrijven veel singles zich in. Lexa organiseert daarnaast regelmatig 'Lexa Events' voor al haar leden, zodat ze de kans krijgen om elkaar te ontmoeten.

Daarnaast is Lexa wel bekend om haar gratis acties. Zo hebben ze regelmatig acties waarbij je drie dagen gratis full member kunt worden. En ook de eerste 24 uur op Lexa zijn altijd gratis. Schrijf je nu gratis in om je droomprins of perfecte vrouw te vinden. Je kunt dan - zonder verplichtingen - eerst even kijken of Lexa wel iets voor jou is. Wij denken dat je hier de grootste kans hebt om een leuke date te scoren!

Schrijf je in voor Lexa

Tinder


TinderTinder is een populaire en gebruiksvriendelijke app om singles in jouw omgeving te ontmoeten. Het duurde even, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om Tinder op je pc te gebruiken. Je hoeft hiervoor niets te downloaden of te installeren. Ga naar de website, maak een account aan en begin met swipen! Vergeet niet om toestemming te geven om je locatie te delen met Tinder. Anders is het niet mogelijk om singles bij jouw in de buurt te vinden.

Hoe werkt het precies? Je krijgt telkens het profiel van een single man of vrouw te zien (afhankelijk van je instellingen). Deze bestaat uit een aantal foto's en vaak ook een beschrijving. Met behulp van de pijltjestoetsen kun je singles liken of over slaan. Vind je iemand dus leuk? Swipe dan naar rechts. Ziet hij of zij jou ook wel zitten? Dan zijn jullie een match en kun je een gesprek beginnen. De webversie van Tinder is gratis. Je kunt er echter ook voor kiezen om een abonnement te nemen. Dit is echter niet verplicht.

Tinder

Parship

Ben jij single, hoogopgeleid, boven de 30 en op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Parship waarschijnlijk wel iets voor jou. Dit is een van de grootste datingwebsites in Nederland. Het staat bekend als een goede website om op zoek te gaan naar een langdurige relatie. Ben jij dus meer geïnteresseerd in vluchtige contacten? Dan kun je beter een ander platform proberen

Wat Parship uniek maakt, is de matchingmethode. Iedereen die zich inschrijft, maakt namelijk een persoonlijkheidstest. En dat is niet alles. Er wordt ook gevraagd naar je verwachtingen binnen een relatie en er wordt rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren. Deze worden achterhaalt aan de hand van een test met foto's.  Op basis van je persoonlijkheidsrapport worden er partnervoorstellen gedaan. Ben jij benieuwd welke mannen of vrouwen een goede match zijn? Schrijf je dan gratis in en ontdek het met Parship.

Parship

 

Alleenstaande papa's / Alleenstaande mama's

Alleenstaande papa's en alleenstaande mama's zijn datingsites die zich - zoals de namen al aangeven - richten op alleenstaande ouders. Het is een ontmoetingsplek voor mensen die op zoek zijn naar vriendschap, een flirt of date en een serieuze relatie. Inschrijven is geheel gratis en je kunt eveneens gratis een profiel aanmaken en foto's plaatsen. Ook kun je kosteloos alle profielen plus de belangrijkste foto zien en deze deelnemers een standaardbericht sturen.

Schrijf je in voor alleenstaande mama's

 

Lees ook deze ervaringen van gebruikers over elke grote datingsite in Nederland

 

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen