Met de komst van de computer zijn ook computerspelletjes razend populair. Kinderen beschikken al vroeg over een computer of tablet en zijn reuze handig met de knoppen. Werkelijk overal worden spelletjes gespeeld. Of het nu op de telefoon is, de tablet, een game-console of de 'gewone' pc. Bekende spellen zijn Candy Crush, Pet Party of Pokemon. Je hebt er vast wel eens van gehoord.

Gratis spelletjes

 

In-app purchases

Wie wel eens van bovenstaande spellen gehoord heeft, weet wellicht ook wat in-app purchases zijn. Veel spellen zijn immers wel gratis te downloaden, maar dat betekent niet dat alles in het spel gratis is. Zo kunnen spelers extra's kopen waarmee ze bijvoorbeeld extra lang kunnen spelen of hun actiefiguurtje een stuk sterker maken. Aan ouders de taak dit erg goed in de gaten te houden, omdat het enorm verleidelijk is dit te doen. Bedenk dat wanneer een kind tientallen uren steekt in het veroveren van een bepaald online wereldje, het erg frusterend is wanneer het deze binnen enkele minuten weer kwijtraakt aan iemand die toevallig 10 euro heeft gestoken in een beter wapen.

Gratis spelen

Het is altijd belangrijk om goed op te letten en je kind te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Gelukkig kun jij zelf de spelletjes waar je vertrouwen in hebt bijvoorbeeld in de favorietenbalk zetten. Zo help je je kind op weg om in een veilige omgeving te gamen. We helpen je alvast op weg om een aantal geschikte sites te vinden waar je kinderen naar hartelust kunnen spelen:

Zigiz

Zigiz.com is een site voor de iets oudere kinderen. En ook zeer leuk voor volwassenen. Het aanbod bestaat namelijk vooral uit spelletjes waar je bij moet nadenken. Er zijn tal van puzzels te spelen, maar ook voldoende kaartspellen beschikbaar. Je kunt zowel alleen als met meerdere personen spelen. De website is gratis. Je moet alleen even een account aanmaken en je hebt eveneens de mogelijkheid premium producten te kopen. Dit hoeft echter niet en doordat de website zich vooral op oudere jeugd en volwassenen richt, kunnen vrijwel alle spelers zelf bepalen of ze hiervan willen gebruikmaken.

Gratis spelletjes

 

 

Spele


Spele.nl is een website die zich richt op alle leeftijden. Er zijn actie- en avontuur spellen te spelen, p
uzzels, behendigheidsspelen en sportspellen. Ook is er een aparte sectie voor meiden. De website is gratis en je kunt direct aan de slag. Je hebt keuze uit een enorm aantal spelletjes en dat maakt de website geschikt voor jong en oud.

Gratis spelletjes

 

 

Spelletjes


Op Spelletjes.nl kun je eveneens terecht voor een flinke lading aan spelletjes voor jong en oud. De redactie licht regelmatig nieuwe spelletjes op en evenals op de andere websites zijn de spelletjes per categorie ingedeeld. De spelletjes zijn gratis te spelen en bevatten slechts reclame. Je hoeft er dus niet voor te betalen. Ook hier kun je een account aanmaken wanneer je dat wilt.

 

 

Niet alleen op de PC, ook op de de telefoon en tablet kun je veel spelletjes spelen. Het is hierbij vaak echter wel eenvoudiger om naar een betaalpagina te gaan. Wees daarom altijd scherp wanneer je een app download. Dit geldt niet alleen voor spelletjes. Je vindt hier een overzicht van enkele gratis, handige apps.

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen