Wat is er fijner dan lekker tot rust te komen met een uitdagende puzzel? Wat dacht je van goede oude klassiekers, zoals een heerlijke sudoku of een fameuze woordzoeker. Kies uit een groot assortiment aan diverse puzzels en train je brein dagelijks met enkele hersenkrakers. Een wiskundig inzicht is zeker niet benodigd, maar logisch beredeneren helpt je uiteraard bij het oplossen van de puzzels.

Wist je dat de sudoku al in de 18e eeuw ontdekt door de Zwitser Leonhard Euler? Hij gebruikte het Latijnse vierkant als basis, waarna de sudoku zich in de loop der jaren nog verder heeft weten te ontwikkelen. Vooral in Japan is het een zeer populaire puzzel. De kruiswoordpuzzel is echter nog steeds het populairste woordspel ter wereld.

We hebben de beste puzzelsites handig voor je op een rijtje gezet. Zo hoef jij zelf niet te zoeken en kun je gelijk starten met puzzelen!

PuzzelenDenksport

Denksport biedt je een overzicht van de beste puzzels. Met onder andere sudokus, woordzoekers, kruiswoordpuzzels en Zweedse puzzels. Bekijk snel of er wat leuks voor jou bij zit!

AD Puzzels

Hier vind je puzzels gemaakt voor het betere denkwerk. Kruiswoordpuzzels, maar ook cryptogrammen, de welbekende sudoku, woordzoeker, legpuzzel en niet te vergeten; de befaamde Zweedse puzzel.

LegpuzzelsJigsawplanet.com

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een nostalgische legpuzzel. Je krijgt direct weer het gezellige gevoel terug van vroeger. Met keuze uit meer dan honderden varianten, die makkelijk en overzichtelijk op je beeldscherm in elkaar te schuiven zijn.

Legpuzzels.net

De meest uitdagende legpuzzels vind je hier! Kies bijvoorbeeld uit bekende steden, dieren, natuur en nog veel meer interessante achtergronden. Hoe snel jij kan de legpuzzel oplossen? Ga de strijd aan en verbeter je persoonlijke record.


Puzzelen is goed voor je!

PuzzelenWist je dat puzzelen goed is voor je brein? Je hersenen worden namelijk constant geprikkeld, waardmee zij ook daadwerkelijk getraind worden. Je verbetert hiermee je innovatieve, maar ook probleemoplossende vermogen.

Tevens geeft het succesvol oplossen van een lastige puzzel je een voldaan gevoel en wordt er daarnaast ook dopamine door je lichaam aangemaakt. Dit zorgt voor een geluksgevoel, waardoor je telkens weer dat gevoel wilt realiseren en de puzzel wilt oplossen.

Bij het niet afronden van een puzzel is het Zeigarnik effect van toepassing. Dit zorgt er voor dat je een onvoldaan gevoel ervaart als je iets niet hebt afgerond. Dit is dan ook een grote reden waarom mensen graag doorgaan om een puzzel volledig af te ronden.

Daarnaast is ook de endowed progess een toepasselijk verschijnsel bij het puzzelen. Hierbij wil je graag afronden waar je aan bent begonnen. Deze toewijding is uiteraard zeer gewenst bij het oplossen van je favoriete puzzels!