Een extra centje bijverdienen is altijd mooi meegenomen, maar bijwerken in het weekend neemt heel wat van je vrije tijd weg. Er is een manier waarbij je sneller en gemakkelijker kan bijverdienen na je werkuren en dat allemaal gewoon vanuit het comfort van je eigen bank.

Mystery shopping

Er zijn heel wat bedrijven waar je je kan aanmelden voor mystery visits. Dan doe je een winkelbezoek, vul je nadien een vragenlijst in en klaar! Maar ze hebben ook online opdrachten. Zo zijn er dienstverlenende bedrijven die hun personeel willen testen op bijvoorbeeld de reactietijd op een contactformulier en willen weten of ze het juiste verkooppraatje houden. Je opdracht is dan een contactformulier invullen of bellen, een conversatie houden en de lijst beantwoorden. Zo hoef je niet een scenario uit je hoofd te leren en je beste acteerprestaties boven te halen! De uitbetalingen zijn afhankelijk van het type opdracht. Opdrachten waarvoor je je niet moet verplaatsen verdienen iets minder dan de effectieve winkelbezoeken. 

Online spelen

Geld hoef je niet altijd te verdienen, zeker niet als het geluk meezit. Online kun je heel wat spelletjes vinden waar je geld mee kan winnen, zoals bij casino-spelletjes. Zeker als je goed speelt kan het je heel wat geld opleveren. Wil je eerst liever wat oefenen met zo min mogelijk risico? Registreer je dan op de sites om gratis te kunnen spelen. Bij heel wat websites krijg je namelijk een free spins bonus vanaf de registratie! Zo kan je spelen en verdienen zonder zelf eerst een inzet te moeten leggen. De verdiensten die je maakt kan je dan laten uitbetalen op je rekening, zonder verplichting om verder te spelen. Wil je toch verder met het spel dan laat je de winst op je account staan en speel je daarmee verder. Wanneer je geld stort op je rekening krijg je bij heel wat sites ook nog een stortingsbonus en bij sommige spelletjes websites krijg je zelfs een heus welkomstpakket!

Enquêtes invullen

Net zoals bij mystery shopping, wordt er heel wat marktonderzoek gedaan naar ervaringen bij of meningen over bedrijven en diensten. Het enige verschil met mystery shopping is dat je voor enquêtes invullen geen scenario’s moet uitspelen maar je gewoon je mening geeft. De vergoedingen verschillen per opdracht. Het kan zijn dat je een aardig centje bijverdient per enquête of betaald wordt per vraag, maar soms spaar je ook voor cadeaus of krijg je een waardebon van een keten of online webshop. De opdrachten worden bepaald volgens de doelgroep waartoe je behoort en doorgestuurd per mail. Je kiest dus zelf welke enquêtes je wel of niet wil invullen.