Apps zijn niet meer weg te denken van de smartphone. Ze winnen aan populariteit en worden niet alleen steeds beter, maar ook handiger. Tegenwoordig is er overal wel een app voor. Veel apps kosten geld, maar het merendeel van de apps zijn kosteloos te downloaden. Wat zijn nu de beste en meest handige gratis apps? En wat doen ze precies? Wij zetten de beste en meest handige apps voor je op een rijtje:
Handige gratis apps voor je smartphone

WhatsApp Messenger
Veruit de meest populaire messenger-app is WhatsApp. Met deze gratis app kun je onbeperkt berichtjes versturen naar andere gebruikers. Eigenlijk als een soort sms'en, maar dan supersnel en veel handiger. Je kunt foto's meesturen of video's versturen. Of spraak opnemen. En dat niet alleen één op één. Je kunt allerlei groepen aanmaken met wie je van alles kunt delen.

DuolingoDuolingo app
Een leuke app als je geinteresseerd bent in talen. In Duolingo leer je geheel gratis en in je eigen tempo een andere taal. Langzaam aan leer je eerst woordjes en dan zinnetjes. Je kunt via de microfoon van je telefoon zelfs je spreekvaardigheid testen! Het is de bedoeling steeds een beetje hoger te scoren. Als je je vrienden uitnodigt, kun je zelfs samen een taal leren.

FacebookFacebook app
Facebook behoeft eigenlijk geen toelichting. Deze gratis app is een must voor iedere Facebook-gebruiker. Je deelt in no-time je foto's, activiteiten of filmpjes. Een 'like' geven is een fluitje van een cent en de app werkt reuze handig. Vergeet ook de gratis Facebook Messenger niet te downloaden, zodat je nog eenvoudiger met je vrienden kan chatten en delen.

Instagram
Een andere populaire app is Instagram. Bij dit social media kanaal draait alles om beeld.  Het is in eerste instantie een app waarmee je foto's kunt bewerken en jouw favoriete momenten kunt delen. Maak je bijvoorbeeld een mooie foto, maar is het net een tikje te donker of vind je de achtergrond niet mooi? Met een Instagram filter is dat probleem zo opgelost. Je kunt bovendien foto's van je vrienden bekijken, maar je kunt ook bloggers, social influencers of beroemdheden volgen. Een andere manier om beelden met je volgers te delen, is aan de hand van de functie 'Verhalen'. De filmpjes en foto's die je als 'Verhaal' plaatst, verdwijnen na 24 uur.

 

Superhandig als je wilt weten wat je nu precies uitspookt op een dag. De gratis app Moves houdt bij welke afstanden je aflegt op een dag. Of je dat nu wandelend of fietsend doet. Of desnoods in de trein zit. Aan het eind van de dag krijg je in een mooi overzichtje wat je precies gedaan hebt. Er is een stappenteller beschikbaar als je benieuwd bent hoeveel keer je het ene been voor het andere zet.

TinderTinder
Razend populair is Tinder, vooral onder jongeren. Met deze gratis app kun je in rap tempo al de mooie dames en heren bekijken die zich ook hebben ingeschreven op de app. Mocht je er nou eentje tegenkomen die je wel erg leuk vindt, dan kun je een hartje geven. Dat wordt niet direct zichtbaar voor die ander. Pas als die ander jou ook een hartje geeft, kun je eens proberen er een mooie openingszin uit te gooien. Wie weet wat volgt?


Flitsmeister

Wie vaak de auto pakt, kan de Flitsmeister app ongetwijfeld goed gebruiken. Dankzij deze handige app zit je nooit meer gefrusteerd in de auto. In de file staan is namelijk vervelend. Flitsmeister vertelt je daarom waar de files precies zijn, zodat je ze kunt vermijden. Is dit niet gelukt? Dan houd Flitsmeister je op de hoogte door te laten weten hoelang het nog duurt. Dankzij deze app zijn boetes voor te hard rijden ook verleden tijd. Je wordt gewaarschuwd als je een flitspaal nadert of te hard rijdt tijdens een trajectcontrole. Ideaal! Vind je ook niet? Meer dan 1 miljoen automobilisten hebben deze app al gedownload en zijn er zeer tevreden over.

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen