Gratis tweedehands advertenties plaatsen
Heb je laatst een grote schoonmaak gehouden? En heb je op zolder of in de garage veel oude spullen gevonden die eigenlijk nog in goede staat zijn? Dan kun je ze natuurlijk weer doorverkopen. Plaats een advertentie online en voor je het weet heb je een beetje extra geld verdiend met je oude spullen!

Spullen die bij jou in de weg zitten, komen bij iemand anders misschien wel heel goed van pas. Tegenwoordig raak je je spullen het snelst kwijt door ze online te zetten. Wij hebben daarom een handig overzicht gemaakt van de grootste sites waar je gratis een advertentie kunt plaatsen.

Marktplaats

Marktplaats.nl is zonder twijfel de grootste en bekendste advertentiewebsite van Nederland. Elke dag worden er zo'n 350.000 nieuwe advertenties geplaatst. Deze site verwelkomt op een gemiddelde dag ongeveer 2.1 miljoen bezoekers. De kans is dus groot dat iemand jouw advertentie ziet.

Op Marktplaats worden vooral tweedehands artikelen aangeboden door particulieren, maar er worden ook veel nieuwe artikelen en diensten door bedrijven verkocht. Van meubels tot auto's, van kunst tot kleding en van studieboeken tot elektronica. Een advertentie met foto's plaatsen is snel en eenvoudig. Wat je ook kwijt wilt, de kans is groot dat je het via Marktplaats kunt verkopen.

Gratis advertentie

Tweedehands.nl

Een andere grote website voor online advertenties is Tweedehands.nl. Ook op deze advertentiewebsite wordt elke dag duizenden advertenties geplaatst. Net zoals op Marktplaats zijn er ongelooflijk veel categorieën waar je uit kunt kiezen. Verkoop bijvoorbeeld kampeerspullen die je niet meer gebruikt of kleding waar je kind ondertussen te groot voor is. Andere populaire rubrieken zijn: dieren & toebehoren, auto-onderdelen, computer & gameconsoles, hobby's & vrije tijd, beauty & health, witgoed en apparatuur.

Gratis advertentie
Speurders.nl

Ook Speurders.nl mag natuurlijk niet missen in dit overzicht. Deze website is van Nederlandse bodem en krijgt ongeveer 2 miljoen unieke bezoekers per maand. Hier kun je snel en gemakkelijk producten in verschillende rubrieken vinden en plaatsen. Een advertentie plaats je natuurlijk helemaal gratis. Ook nieuwe artikelen mag je plaatsen. Dankzij het hoge bezoekersaantal is er altijd wel een potentiële koper voor jouw aangeboden artikel.

Speurders.nl is ook ideaal als je niks wilt verkopen, maar wel op zoek bent naar goede deals. Op de homepagina worden er ook iedere dag advertenties uitgelicht. Wie weet zit er wel iets interessants voor jou tussen. Ben je benieuwd geworden naar de beste Speurders aanbiedingen? Bekijk ze hier.

Gratis advertentie

Bol.com

We kennen bol.com als een online warenhuis waar je terecht kunt voor boeken, muziek, films, elektronica, speelgoed, persoonlijke verzorging en nog veel meer. Wist je echter al dat je ook kosteloos gebruikte boeken, muziek, games, en films op bol.com kunt aanbieden? Het werkt als volgt: stel je voor dat je nog oude studieboek hebt liggen. Je kunt dan snel en eenvoudig het boek te koop zetten. Bol.com helpt je bij het bepalen van de prijs. Nieuwe studenten die op bol.com naar dat boek zoeken, zullen dan zien dat het ook tweedehands wordt aangeboden.

Besluit hij of zij om jouw boek te kopen? Alleen dan rekent bol.com een kleine bemiddelingsbijdrage. De rest van de opbrengst is natuurlijk van jou. De financiën worden ook voor je geregeld. De klant betaalt aan bol.com en zij betalen je elke 3 weken uit voor alle bestellingen in die periode.

Gratis advertentie

Facebook Marketplace

We leven in een wereld waarbij social media niet meer weg te denken is. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat je ook via Facebook tweedehands spullen kunt aanbieden. Voorheen werden vooral Facebookgroepen gebruikt om spullen te kopen of verkopen. Zoek bijvoorbeeld op 'Tweedehands + plaatsnaam' of 'Second hand + plaatsnaam'. Hier kun je dan eenvoudig een berichtje plaatsen met foto's en een vraagprijs. Geïnteresseerden kunnen hier dan op reageren.

Facebook zag in dat veel gebruikers via deze weg een extra zakcentje verdienden en ontwikkelde een marktplaatsfunctie. Hiermee wordt tweedehands spullen kopen of verkopen nog makkelijker. De 'Marketplace' van Facebook is te vinden onder het marktplaats-icoontje in de app en op de desktopversie. Een advertentie plaatsen is gratis.

Gratis advertentie

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen