Gratis muziek downloaden


Helemaal gek van muziek? Ken je alle hits uit je hoofd en loop je werkelijk áltijd met oordoppen in? Dan ben je ongetwijfeld ook altijd op zoek naar de beste muziek. Weet jij niet waar je moet zoeken? Gratisproduct.nl helpt je op weg om legaal gratis muziek te downloaden!

Muziek downloaden is lang niet in alle gevallen legaal. Sinds het downloadverbod in Nederland is het illegaal om auteursrechterijk beschermde muziek te downloaden zonder daarvoor te betalen. Via torrents kun je gratis muziek downloaden, maar ook zwaar in de problemen komen!

Er zijn wel websites waar je muziek kunt downloaden die vrijgegeven is door de artiesten zelf, met hun toestemming dus. Een goed voorbeeld daarvan is www.mp3.com. Muziek zoals deze is meestal niet-commercieel, maar het kan handig zijn als je bijvoorbeeld filmpjes maakt, dan kan je dit soort muziek eronder monteren om in orde te zijn met auteursrechten.

Download of stream gratis muziek via:

 

Gratis muziek spotify
Wellicht het meest bekende programma om muziek te streamen op je laptop, smartphone of tablet: Spotify. De Spotify software is gratis te downloaden en je kunt hiermee gratis muziek streamen.

Er is wel een 'maar'. Je bent namelijk beperkt in het aantal nummer dat je kunt luisteren. Niet alles is beschikbaar met een gratis account. Wil je toegang tot alle nummers en albums, dan kun dien je een Premium account aan te maken. Deze is natuurlijk niet gratis. Gelukkig heb je soms gave acties, waar je van kunt profiteren. Neem Spotify bijvoorbeeld 3 maanden lang voor slechts 99 cent.

Hulp nodig? Check hier een tutorial:


Jamendo music gratis
Deze site staat boordevol verrassingen. Je kunt op Jamendo kiezen uit liefst 400.000 nummers, dus de komende jaren zit je hier wel goed! Je zult hier wellicht niet al de mainstream muzikanten vinden, maar juist dat maakt de site uniek. De site is ingedeeld in verschillende stations. Zo kun je terecht voor rock, pop, hip-hop en ga zo maar door. Laat je verrassen bij Jamendo!

Hulp nodig? Check hier een tutorial:Soundcloud gratis muziek

'Hear the world's sounds' is het motto van Soundcloud. Er is waarschijnlijk geen andere website die zoveel unieke muziek streamt als deze stream-topper. De fraaie homepage geeft je direct een indruk van wat er te vinden is. Ook houdt de website zelf een top vijftig bij waarmee je snel kan kennismaken met artiesten die je wellicht nooit eerder hoorde. Maar weet je al precies wat je wilt? Dan kun je in de zoekbalk snel zoeken naar artiesten, bands, nummers en podcasts. Je kunt vanaf daar artiesten volgen en nummers aan je favorieten toevoegen.

Hulp nodig? Check hier een tutorial:Last FM gratis muziek
Op Last.fm waan je je in een kleine muziekwereld. De site is voorzien van een prachtige lay-out en vanaf de startpagina kun je eigenlijk alle kanten op. Het leuke aan de website is dat het veel statistieken bijhoudt, waardoor je in één oogopslag kunt zien welke nummers populair zijn en zelfs hoeveel nummers er via het platform geluisterd zijn sinds de oprichting van Last.fm (in 2003). Er staan interessante muziekverhalen op en de collectie is zeer uitgebreid. Dat maakt Last.fm zeker een aanrader.

Hulp nodig? Check hier een tutorial:

 


 

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen