Gratis Antivirus

Kosteloos antivirus programma's downloaden

Zonder een goed antivirus programma kunnen schadelijke bestanden jouw pc binnendringen. Je hebt tegenwoordig een degelijke antivirus nodig om de duizenden bestaande virussen te identificeren, te stoppen en te verwijderen.  Een virusscanner is een must, omdat verschillende vervelende situaties zich kunnen voordoen als jouw pc besmet is. Al je bestanden en privéfoto's kunnen bijvoorbeeld op straat komen te liggen. Het kan ook zomaar gebeuren dat jouw webcam en microfoon gehackt worden. Dan kun je zelfs stiekem gefilmd worden. Er zijn gelukkig voldoende antivirus programma's te krijgen. En sommige daarvan zijn zelfs gratis. Dit zijn soms proefversies van betaalde versies, maar er zijn ook volledig gratis programma's.
Er zijn tientallen antivirus programma's beschikbaar. Het is dus nog knap lastig om een degelijk programma te vinden. En zeker gratis virusprogramma's zijn niet altijd wat ze beloven. Er bestaat een risico dat je - ironisch genoeg - met het downloaden van een antivirus programma alsnog een virus in je computer haalt. Daarom worden hieronder verschillende goede programma’s bekeken die geen schade aan je computer brengen.
AVG


Gratis AVG antivirus
AVG is zonder twijfel een van de meest bekende anti virus programma's ter wereld. Het spoort met gemak malware op en verwijdert het ook voor je. De software wordt bovendien elke dag automatisch geüpdate zodat jouw pc altijd optimaal tegen malware wordt beschermd. Dit programma kun je gratis downloaden voor Mac, Windows en Android-toestellen. Het is in verschillende talen beschikbaar dus ook in het Nederlands.

 

Microsoft Security Essentials


Microsoft Antivirus gratis
Microsoft heeft het ook een goede antivirus programma, genaamd:  'Security Essentials'. Het is een goede virusscanner die je volledig kosteloos kunt downloaden. Het beschermt je computer tegen virussen en bestanden die mogelijk schadelijk. Het programma is erg populair, omdat het zeer eenvoudig in gebruik is. Het is daarom een aanrader voor iedereen die een virusscanner wilt hebben die doet wat het moet doen en makkelijk is om mee te werken.

 

Avira

Avira antivirus gratis downloadAvira is van Duitse makelij en een gratis antivirus. Het programma is eenvoudig te downloaden. Kies hier voor een gratis versie, die je beschermt tegen de meest voorkomende malware, of de de betaalde versie. Deze scant je computer tot in de kleinste gaatjes. Je kunt de premium versie overigens een maand gratis proberen. Avira is een van de sterkste merken op de markt.

 

Avast

Antivirus avast gratis downloadOok Avast biedt een gratis antivirus. Avast is een gevestigde naam als het aankomt op antivirus software en het bedrijf laat je kiezen uit twee opties. De basis versie en en uitgebreide versie. De gratis versie is echter goed genoeg voor normaal dagelijks gebruik. Je bent dus zeker niet verplicht voor de betaalde versie te gaan.

 

 

Panda Free Antivirus

panda antivirus downloadenKen je Panda Antivirus al? Dit programma beschermt je pc aan de hand van de cloud technologie. Dit programma werkt dus via een online omgeving. Je merkt dus bijna niet dat Panda Antivirus aanwezig is, omdat het niet nodig is om bestanden op te slaan of om dagelijkse updates uit te voeren. Er worden regelmatig periodieke scans uitgevoerd. Deze kun je inplannen of handmatig starten. Panda Free Antivirus is verkrijgbaar voor Windows en Android.

 

panda antivirus downloaden

 

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen