Gratis brandhoutHet leven is duur genoeg en dus is het best lekker om gratis de kachel te laten branden. Heb jij een houtkachel? Dan zijn er een aantal manieren waarop je gratis brandhout kunt ophalen. Zo kun je online een en ander vinden, maar je kunt er bijvoorbeeld ook eens aan denken je aan te melden als vrijwilliger tijdens opruimwerkzaamheden in de bossen. Vaak kun je daar een mooie hoeveelheid hout scoren!

Brandhout gratis afhalen

Je hoeft niet altijd zelf hout te gaan kappen. Er zijn verschillende manieren om gratis brandhout te krijgen. Zoek op Google bijvoorbeeld eens naar 'gratis brandhout' en je wordt bedolven onder de resultaten. Het verwarmen van de woning is de laatste jaren flink populairder geworden. Knapperend, brandend hout geeft een gezellige sfeer. Ook zijn er veel mensen die een terras hebben met een tuinhaard. Daarom zijn er ook meer mensen die hout aanbieden.

Vaak bieden mensen hun overschot aan hout aan, bijvoorbeeld op Marktplaats of gratis websites. Het kan zijn dat mensen die tijdens verbouwingen houten steunbalken hebben gehad en ze vervolgens niet meer gebruiken. Deze dienen perfect als brandhout. Ook een oud tuinhuisje, een vergane pergola of oude tuinmeubelen van hout doen vaak dienst als brandhout. Dit soort dingen naar het milieustation brengen kost namelijk geld en tijd, en het feit dat iemand het komt afhalen is een win-win situatie. Jij hebt je hout, en iemand anders is van zijn ‘rommel’ af. Bedrijven bieden soms ook resthout, afkomstig van grote houten platen of balken aan, en ook oude pallets waar bedrijven vanaf moeten, doen goede dienst als brandhout. Wanneer je interesse hebt in gratis brand hout kunt je zoeken op ‘gratis brandhout’, ‘gratis brandhout <plaats>’, ‘gratis openhaardhout’ en vergelijkbare termen.

Zelf hout hakken

Wanneer je zelf aan het werk gaat, kun je ook zelf hout verkrijgen. Kijk eens of er bij jou in de buurt een park of bos wordt onderhouden door natuurbewegingen en andere instellingen, die vrijwilligers zoeken voor het onderhoud. Bij onderhoud worden bijvoorbeeld omgevallen en zieke bomen opgeruimd. Ook het bos wordt soms uitgedund. Vrijwilligers kunnen ook een deel van het opgehaalde hout meenemen als brandhout.

Nadelen van gratis brandhout


Het is soms lang zoeken voor je een gratis afhaalpunt hebt gevonden. Zelf hakken kost natuurlijk al heel wat tijd, maar het zoeken naar hout in de buurt is ook wel even een klus. Daarnaast moet je het natuurlijk zelf ophalen. Transportkosten zijn dus voor eigen rekening. Kijk dus goed of dit opweegt tegen het kopen van het hout.

 

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen