Met een smart TV kun je al jouw favoriete films en series online kijken van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Apple TV+, HBO en nog veel meer. Bovendien kan je ook je favoriete sportkanalen bekijken, naar muziek luisteren, toegang krijgen tot social media-apps, surfen op het internet, games spelen zonder console en nog veel meer. Met Black Friday in het vooruitzicht zijn hier de beste goedkoper smart TV's van 2020. 

Premium smart TV's kunnen aardig wat geld kosten. Er zijn echter veel betaalbare keuzes op de markt. Tegenwoordig hoef je niet meer gigantisch veel geld uitgeven om je TV te kunnen bedienen met je stem of om 4K Ultra HD-beeldkwaliteit of zelfs HDR (High Dynamic Range) te ervaren. Hier zijn enkele van de beste goedkope smart TV's voor 2020.

TCL 55C715

De TCL 55C715 heeft een 55-inch Ultra-HD QLED-scherm en ondersteunt HDR en de Dolby Vision-standaard. Er is ook lokaal dimmen, met 1.296 zones voor het effectief dimmen van donkere zones op het scherm. Voor het geluid is er een tweeluidsprekersysteem met 30W vermogen, en geluidsformaten tot de Dolby Atmos- en DTS-HD-formaten worden ondersteund. De tv heeft 2 GB RAM en 16 GB ingebouwde opslagruimte voor apps en games, en wordt aangedreven door een 64-bits quad-core processor.

Terwijl we normaal gesproken alleen een virtuele assistent zien bij de meer premium televisiemerken zoals de Sony. Samsung en LG, biedt TCL deze functie zelfs op zijn betaalbare reeksen aan. Het is beschikbaar op de TCL 55C715, en de TV luistert altijd naar een 'wake word' stemcommando - "OK Google" of "Hey Google". Dit geeft je toegang tot Google Assistant met alleen je stem, vergelijkbaar met hoe slimme luidsprekers zoals de Google Home werken. Je kan deze functionaliteit als je dit wenst uitschakelen met een kleine fysieke schakelaar in de rechterbenedenhoek van de TV.

Smart TV

Philips 55PUS6704 - Ambilight

Met de Philips 55PUS6704 kijk je zowel naar tv-programma’s als naar online video’s en streamingdiensten. Je kan deze tv verbinden met het internet waardoor je toegang krijgt tot handige smart functies. Zo schakel je snel tussen een YouTube video of een serie op Netflix. Het unieke aan deze tv is zijn driezijdige Ambilight. Deze verlicht de wand achter de tv in de kleuren van wat er zich op dat moment afspeelt op het scherm. Dit geeft extra sfeer en heeft een rustgevend effect op je ogen wanneer je in het donker kijkt. De 4K ondersteuning levert een scherpe beeldweergave. Je ziet hierdoor elk detail van een film, serie of game.

Toshiba 55UL3063DG

Bekroond als een van de beste Ultra-HD 4K-producten op de markt. De 4K HDR-televisies van Toshiba geven realistische beelden met veel detail en levendige, waarheidsgetrouwe kleuren in 4K HDR. Deze tv ondersteunt ook het standaard HDR10-formaat, ook wel het Hybrid Log Gamma of de HLG genoemd. Deze Dolby Vision technologie gebruikt metadata om het exacte lichtniveau voor elk frame te lezen en te berekenen. Super kwaliteit dus voor een scherpe prijs. 

Als je geen overlast wilt veroorzaken voor anderen, maar wel een ultieme geluidservaring wilt hebben, is het ook aan te raden om een goede tv koptelefoon aan te schaffen. 

Smart TV