Wat hoor jij als jouw telefoon overgaat? Waarschijnlijk een van de standaard ringtones die op elke mobiele telefoon staat. Lijkt het jou veel leuker om voortaan jouw lievelingsnummer te horen als je gebeld wordt? Dat kan! Ringtones op je telefoon zetten, is simpel en helemaal gratis. Wij leggen je graag uit hoe je jouw favoriete deuntjes kunt omtoveren tot een ringtone.

Gratis ringtones


Hoe maak je ringtones voor je iPhone, Samsung of andere Android telefoon?

Je hebt vroeger vast wel de beroemde ringtone reclames op televisie voorbij zien komen. Door RINGTONE AAN te sms'en kon je een nieuwe beltoon aanschaffen. Crazy Frog, Snappie, Sweety Chick en het meisje met de prei herinner je je bijvoorbeeld vast nog wel. Voor slechts een paar euro had je een ringtone op je telefoon, maar vervolgens zat je vast aan een abonnement. Gelukkig is de tijd van beltonen bestellen voorbij en kun je makkelijk zelf ringtones maken. Maak hiervoor gebruik van gratis programma's voor ringtones of handige trucjes.

 

Gratis ringtones maken voor iPhone

Iphone gebruikers kunnen met behulp van iTunes ringtones maken van bepaalde muzieknummers en audiobestanden. Volg hiervoor de volgende stappen:
1. Open iTunes op je pc of laptop en voeg het muziekbestand toe. Vervolgens kies je voor 'Info tonen' (rechtermuisknop op het bestand).
2. Ga naar de tabblad 'Opties'. Hier kun je instellen welk gedeelte van het nummer jij wilt gebruiken als ringtone. Dit kan bijvoorbeeld de intro zijn of alleen het refrein. Wat jij wil! Houd er wel rekening mee dat je ringtone niet langer kan duren dan 30 seconden.
3. Ga terug naar het beginscherm. Kies vervolgens voor: Bestand --> Converteren--> Versie voor AAC aanmaken. Als het goed is, staat het fragment dat je net hebt aangemaakt nu tussen je nummers.
4. Het bestand heeft waarschijnlijk een m4a extensie. Wil je dat het bestand afgespeeld kan worden op je smartphone? Verander de extensie dan naar m4R. Dit doe je door het bestand te selecteren en te kiezen voor ' Tonen in Windows Verkenner' (rechtermuisknop). Daar kan je de extensie aanpassen.
5. Vervolgens kun je het m4r-bestand in de iTunesbibliotheek uploaden. Het wordt automatisch onder 'Tonen' geplaatst.
6. Sluit je iPhone aan op je pc of laptop en laat het synchroniseren met 'Tonen'. Het fragment komt dan ook op je telefoon te staan.
7. Om je beltoon te veranderen ga je naar: Instellingen --> Horen en voelen --> Beltoon. De laatste stap is de ringtone selecteren die je zojuist hebt gemaakt.

Gratis ringtones maken voor Android

Android-gebruikers hoeven iets minder stappen te ondernemen om een muzieknummer als ringtone te gebruiken. Alle nummers met een mp3-extensie kun je namelijk instellen als beltoon.  Wanneer dit niet mogelijk is, kun je de Ringtone Maker downloaden, een handige app om kosteloos ringtones te maken van muziekbestanden. Hoe werkt het precies? Ringtone Maker scant je telefoon en verzamelt alle audiobestanden. Maak vervolgens je eigen ringtone! Dit doe je door je favoriete moment uit het nummer te knippen.

Waar download je gratis ringtones?

Audiko

De meest eenvoudige manier om ringtones op je smartphone te zetten, is met de app Audiko. Deze app heeft een overzicht van ringtones die gratis te downloaden zijn op je telefoon. Er zijn vele nummers beschikbaar, dus de kans dat jouw favoriete nummer er tussen zit is zeer groot. Wanneer je een nummer zelf wilt uploaden, dan kan dit ook. Je selecteert een fragment en kunt dit vervolgens downloaden. De dienst is legaal, omdat de ringtones maximaal dertig seconden duren, en je dus een soort previewversie hebt. Die halve minuut is voor een ringtone natuurlijk meer dan genoeg. Er is ook een desktop-versie beschikbaar, maar de app is het handigst. Download de app in de Google Play Store of de Appstore.

Websites en apps

 

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen