MMConvert

Deze situatie komt je vast bekend voor: iemand stuurt je een video of je download een bestand en vervolgens kun je het maar niet openen. Waarschijnlijk heb je dan niet het juiste programma dat de extensie van het bestand ondersteunt. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen: verander de extensie van het bestand. MMConvert is een gratis programma waarmee je het in een paar muisklikken voor elkaar hebt. Maak bijvoorbeeld van een filmpje een mp3-bestand. Wat je ook wilt converteren, MMConvert kan alle codecs en formaten aan.

Download MMConvert

Gratis Irfanview downloadenIrfanView


IrfanView is een gratis programma waarmee je grafische bestanden kunt weergeven. Je kunt het ook gebruiken om eenvoudige bewerkingen uit te voeren. Hierbij kun je denken aan bijsnijden, kleurcorrectie, tekenen, het wijzigen van bestandsformaten en nog veel meer. Dit programma kan in vele taalbestanden worden gebruikt dus ook in het Nederlands.

Download IrfanView

Gratis CCleaner downloadenCCleaner

Wil jij jouw laptop of computer eens een grondige schoonmaakbeurt geven? CCleaner is het perfecte programma voor dit taakje. Door de tijd heen heb je vast veel bestanden verzameld die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. CCleaner helpt je om deze bestanden te verwijderen. Op deze manier wordt er veel ruimte vrijgemaakt op je harddisk en kun je jouw apparaat optimaliseren. Door een grote schoonmaak te houden, wordt er tevens voor gezorgd dat je systeem een stuk sneller kan werken. Dit handige programma kun je helemaal gratis downloaden en installeren.

Download CCcleaner

ClipClip
Met de gratis tool ClipClip wordt knippen en plakken in Windows stukken eenvoudiger. Je kunt nu verschillende teksten, afbeeldingen of bestanden naar je clipboard kopiëren en deze dan opslaan, organiseren, delen en bewaren. Ook oude knipsels vind je razendsnel terug met de zoekfunctie. Wanneer jij regelmatig knipt en plakt, bijvoorbeeld tijdens je kantooruren, is ClipClip een haast onmisbare tool. De software is helemaal gratis!

K-lite Codec Pack
Komt het weleens voor dat je een audio- of videobestand niet kunt afspelen? Dan mist je computer waarschijnlijk K-Lite Codec Pack. Dit is een verzameling van audio en videocodecs voor Microsoft Windows. Deze codecs zorgen ervoor dat verschillende audio- en videoformaten die over het algemeen niet wordt ondersteund door het besturingssysteem toch afgespeeld kunnen worden.  Het programma heeft ook diverse handige tools zoals Media Info Lite, de Codec Tweak Tool en de Media Player Classic Home Cinema. Er zijn daarnaast vier verschillende versies die je geheel kosteloos kunt downloaden. Kies uit: basic, standard, full of mega.

Download Microsoft Security Essentials gratisMicrosoft Security Essentials: Antivirus
Draait jouw pc op Windows 8 of hoger? Dan is Windows Defender al automatisch geïnstalleerd om je pc te beschermen tegen virussen en andere malware. Als je een pc hebt die op Windows 7 draait, is het aan te raden om Microsoft Security Essentials te downloaden. Dit is volledig gratis! Je pc wordt dan beschermd tegen spyware, virussen en schadelijke software. Er wordt bovendien regelmatig een scan uitgevoerd om gevaarlijke bestanden te verwijderen. Microsoft Security Essentials is makkelijk te gebruiken en ook beschikbaar in het Nederlands.

Microsoft Security Essentials

Download PDF creator gratisPDF Creator
Soms komt het gewoon beter uit dat je document in een PDF-formaat is, zodat je het op een professionele manier kunt delen met anderen. Met de PDF creator zet je eenvoudig al je Word-documenten om in PDF, PNG, JPG, TIF en nog veel meer. Dankzij dit programma is het veranderen van bestanden een eitje. Je kunt het daarnaast ook gebruiken om verschillende documenten samen te voegen. Andere handige toepassingen zijn: de mogelijkheid om automatisch op te slaan met een volautomatische PDF printer en profielen aanmaken. Met een profiel kun je bepaalde bewerkingen die je vaak gebruikt met één muisklik toepassen.

PDF Creator

Download f.lux gratisF.lux
Wist je al dat het helemaal niet goed is om in de avond blootgesteld te worden aan blauw licht? Dit is licht dat van smartphones, computers, tablets en televisies afkomt. Dit licht brengt onze biologische klok in de war. Als je bijvoorbeeld 's avonds achter de computer zit, krijgt je lichaam het seintje dat het nog 'dag' is. Hierdoor wordt de aanmaak van melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd, onderdrukt. Het gevolg is dat je lichaam zich niet klaarmaakt om te gaan slapen. Andere mogelijke negatieve gevolgen zijn digital eye fatigue en netvliesveroudering. Download daarom gratis F.lux. Dit programma past de kleur van je beeldscherm voor je aan wanneer dat nodig is. Handig!

Download F.lux

Download Rescuetime gratisRescuetime
Herken je dit: je moet een belangrijk verslag schrijven, maar je brein helpt niet mee. Aan het eind van de dag concludeer je dat je teveel andere dingen hebt gedaan, waardoor je niet aan al je taken bent toegekomen. In dat geval is Rescuetime een goede tool om te overwegen. Dit programma houdt bij waar je jouw tijd aan besteed. Door meer inzicht te verkrijgen in je dagelijkse gewoonten op de computer, kun je in het vervolg ontdekken waar het steeds mis gaat. Misschien zit je onbewust wel te lang op social media of houd je te lang pauze. Dankzij Rescuetime krijg je gegarandeerd meer belangrijke taken op tijd af.

Download Rescuetime

VLC Media Player is een open source multimediaplayer en framework, dat gratis te downloaden is. Je kunt er de meeste multimedia bestanden mee afspelen. Natuurlijk kun je er al je dvd’s, audio-cd’s en vcd’s mee afspelen. Er kunnen ook verschillende streaming-protocols worden afgespeeld. VLC is een snelle, simpele en krachtige mediaspeler, die gemakkelijk te installeren en te gebruiken is. Je kunt er ook bestanden, disks, webcams en streams mee afspelen. Ook de meeste codecs kunnen ermee worden afgespeeld, zonder dat je codec packs nodig hebt. Voorbeelden van bestandsformaten zijn MPEG-2, WMV, MP3, DivX, H.264, MKV, WebM, en ga zo maar door.

Download VLC mediaplayer

Download Winrar gratisWinRAR
Soms wil je grote bestanden met iemand delen of doorsturen naar iemand. Je kunt dit doen met verschillende tools, maar je kunt dit nog gemakkelijker doen door de bestanden te comprimeren. Op die manier wordt de bestandgrootte teruggebracht en moet de ontvanger de bestanden simpelweg uitpakken om ze te kunnen inzien en gebruiken. WinRAR is een populaire en krachtige tool, waarmee je bestanden kunt comprimeren en uitpakken. De tool kan ook een data back-up maken en de data reduceren tot de grootte van een e-mail bijlage. WinRAR is een gratis tool, waarmee bestanden kunnen worden gecomprimeerd en uitgepakt met de bestandsformaten RAR en ZIP.

Download WinRAR

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen