Het valt niet altijd mee om weer gratis manieren te vinden om jezelf te vermaken. Gelukkig zijn er talloze leuke spellen beschikbaar die je op je smartphone kunt spelen. Met de goedkoopste energieleverancier maakt het dan niet uit dat jij je telefoon wat vaker aan de oplader hangt. Dit zijn de leukste gratis smartphone-spelletjes van dit moment. 

Hay Day

Hay Day is een verslavend spel waarbij je op jouw eigen boerderij werkt, die je inricht naar je eigen wensen. Je laat je gewassen groeien en zorgt voor je dieren, terwijl je producten klaarmaakt die je vervolgens aan buren en vrienden kunt verkopen. Met de stoomboot of vrachtwagen lever je bestellingen waarmee je muntjes verdient die je weer om kunt wisselen voor decoratie, apparatuur, dieren en gewassen. Je downloadt de app gratis in de App Store en Play Store. Zoals gebruikelijk bij veel gratis spellen biedt Hay Day wel in-app aankopen aan, maar hier hoef je geen gebruik van te maken. 

Fruit Ninja

Fruit Ninja is een echte klassieker met simpele spelregels: er vliegt fruit door de lucht dat jij door de midden snijdt met een zwaard. Dit vereist wat van je reactievermogen. Blijf jezelf uitdagen om steeds weer je eigen records te verbreken of vecht (tegen betaling) tegen andere ninja’s en maak kans op unieke blades en dojo’s.

Clash of Clans

Clash of Clans is één van de meest populaire smartphone-spellen van het afgelopen jaar. In een wereld vol met barbaren, goblins, tovenaars en andere magische wezens bouw jij je eigen dorpje, train je jouw troepen en neem je het tijdens clanoorlogen op tegen andere spelers. 

Draw Something

Je kunt je smartphone ook gebruiken om lekker creatief bezig te zijn. Het spel Draw Something biedt je een manier om je creativiteit de vrije loop te laten. Om en om tekenen jij en een ander iets en moeten jullie van elkaar raden wat de tekening moet voorstellen. Dit spel is erg leuk om te spelen met vrienden en familie en ideaal wanneer je elkaar niet in levende lijve kunt zien. De Classic-versie van deze game downloadt je helemaal gratis.

SimCity BuildIt

Ontwerp je graag je eigen realiteit? Met SimCity BuildIt bouw je een complete stad en creëer je zo een ware samenleving. Bouw parken, scholen, fabrieken en wolkenkrabbers, denk na over de manier waarop je jouw stad indeelt zodat er geen verkeersproblemen ontstaan en laat de bevolking groeien. Je kunt je creativiteit in dit spel helemaal kwijt omdat jij bepaalt hoe jouw stad eruit komt te zien. Voor meer welvaart kun je bijvoorbeeld grondstoffen verhandelen en samenwerken met burgemeesters van andere steden.

Meer gratis spellen vind je hier.

Gamen