Gratis visitekaartjesVisitekaartjes ouderwets? Nee hoor! Vandaag de dag zijn visitekaartjes nog steeds een handig communicatiemiddel. Met een visitekaartje kun je snel en gemakkelijk contactgegevens uitwisselen met (potentiële) klanten. Vooral als je een groot netwerk wilt opbouwen, is het aan te raden om visitekaartjes te hebben. Deze kun je bestellen of zelf ontwerpen!


Personaliseer jouw visitekaartje

Je wilt natuurlijk niet een simpel visitekaartje, maar eentje die ook echt een goede eerste indruk achterlaat. De meeste drukkerijen bieden echter verschillende opties waarmee je een fantastisch kaartje kunt maken. Hierbij kun je denken aan diverse soorten papier en speciale lagen waardoor je kaartje mooi gaat glanzen. Je hebt keuze uit verschillende ontwerpen, waarvan er ongetwijfeld een aantal zullen aansluiten bij jouw bedrijf, dienst en persoonlijke smaak.

Waarschijnlijk zul je veel tijd kwijt zijn aan het kiezen van ontwerp. Wil je iets simpels of liever dat perfect past bij jouw dienst? Of misschien ben je al tevreden met een leuk kleurtje of achtergrond. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het ontwerp en de uitstraling van je visitekaartje is belangrijk, maar wat erop staat is nog belangrijker. Jouw naam en contactgegevens mogen natuurlijk niet ontbreken. Het is ook aan te raden om een webadres toe te voegen. Op deze manier kunnen potentiële klanten zien wat jij te bieden hebt. Kijk ook of je een mooi plekje kunt vinden voor de bedrijfsnaam. Mocht er nog ruimte over zijn, dan kun je uiteraard ook overwegen om een slogan of soortgelijks toe te voegen. Je kunt vaak zowel de voorkant als achterzijde zelf invullen.

Vistaprint.nl

Je hebt vast weleens gehoord van Vistaprint. Op deze website vind je een leuke service voor het maken van professionele visitekaartjes. Je kunt altijd eerst een proefpakket bestellen. Hiermee kun je de kwaliteit van de kaartjes bekijken en voelen. Op een later moment kun je dan beslissen of je gebruik wilt maken van de betaalde diensten van Vistaprint. Je hebt dan immers een goed beeld van de printkwaliteit van Vistaprint gekregen. In het proefpakket zit: 8 verschillende visitekaartjes (inclusief Deluxe visitekaartjes), 3 verschillende formaten flyers en een 2-luikfolder.

Ontwerp gratis jouw visitekaartje

Er zijn verschillende websites waarop je niet hoeft te betalen voor het ontwerp van jouw visitekaartje. Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Canva

Canva is een ongelooflijk handige website waar je alles mee kunt ontwerpen. Van Facebook posts tot aan cv's.. én natuurlijk visitekaartjes. De meeste templates kun je helemaal gratis gebruiken en vervolgens downloaden. Je kunt eventueel overwegen om over te schakelen naar de premium abonnement. De gratis versie heeft echter al zoveel mogelijkheden dat het onnodig is. Het is vrij eenvoudig om een mooi visitekaartje te creëren. Je kunt vrijwel alles aanpassen wat je wilt door te klikken en te slepen. Ook de kleuren van elk ontwerp kun je aanpassen. Over het algemeen zijn de designs modern, hedendaags en stijlvol. Het is bovendien erg leuk om een beetje te 'spelen' met alle opties en mogelijkheden. Krijg je er niet genoeg van? Je kunt dan ook verschillende kaartjes ontwerpen en vervolgens later beslissen welke het wordt.

Freepdfcards

Je hoort  vaak de uitdrukking 'less is more' en dat is vaak ook het geval! Wil jij slechts je contactgegevens en een klein logo op een wit kaartje? Maak dan gebruik van de website Freepdfcards.com. Het enige wat je hoeft te doen is invullen wat je op jouw kaartje wilt hebben en een logo uploaden. Eventueel kun je nog de tekst aanpassen door bijvoorbeeld de tekstgrootte aan te passen of het cursief te maken. Wanneer je tevreden bent, kun je het ontwerp kosteloos downloaden!

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen