Gebruik jij al een VPN op je laptop of mobiel? Dit is handig voor onderweg, maar ook vooral voor je privacy en veiligheid tijdens het surfen online. VPN Nederland heeft daarom een fantastische gratis VPN voor je!

Aangezien VPNs erg gewild zijn, vragen sommige bedrijven er een maandelijks bedrag voor door middel van een abonnement. Totaal onnodig, want deze VPN doet precies wat je ervan verwacht. En dat zonder addertjes onder het gras.

VPN staat voor Virtual Private Network. Je kunt het dus zien als privénetwerk binnen een groter netwerk. Oftewel een versleutelde en veilige verbinding tussen twee diverse netwerken via openbare netwerken (het internet). Zo hoef je je geen zorgen te maken over pottenkijkers of gegevensdieven. Vooral als je op een openbare plek bent met open Wi-Fi is dit extra veilig, maar tegenwoordig is het ook vanuit thuis al een must.

Anoniemer internetten is wel zo fijn. Zo kunnen derde partijen zoals internetproviders en (advertentie)bedrijven jouw gegevens niet meer inzien. Een VPN en adblocker gaan dan ook vaak hand in hand, want zo zie je geen vervelende reclames én blijf je anoniem. En daar blijft het niet bij. 

Je omzeilt ook nog eens zonder enige moeite regionale blokkades. Denk hierbij aan diensten en sites voor streamingcontent of live televisie. Vaak kun je vanuit het buitenland niet zien wat er in Nederland op de buis is, en andersom net zo. Met een VPN kun je doen alsof je vanuit het betreffende land kijkt. Zo bekijk je thuis bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix of tijdens je volgende verre vakantie zet je gewoon NPO aan. Het aanbod series, films en programma's is in ieder land verschillend, maar dat hoeft dus nu niets meer uit te maken. Je kunt gewoon kijken wat je maar wilt! 

Ieder apparaat dat verbonden is met het internet heeft een uniek adres, oftewel IP-adres. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met je huisadres. Als iemand je IP-adres heeft, weet hij/zij dus waar jij bent. Niet zo fijn als vreemdelingen of zelfs hackers deze informatie bemachtigen dus! Om deze inbreuk op je privacy te vermijden, maakt een VPN een nieuw IP-adres voor je aan. Je surft dus op dit adres, en niet op je eigen. Zo zien ze dus enkel de locatie van de VPN-server en blijven jouw eigen IP-adres en locatie verborgen. 

Van het veilig blijven en vermijden van hackers tot het krijgen van toegang tot streamingcontent en de beste prijzen voor (vlieg)tickets, een VPN komt dus goed van pas. Zeker een enorme aanrader dus. Deze tip wil je ook zeker delen met vrienden en familie, want het is wel zo’n fijne gedachte dat jouw toestel veilig is. En heb jij al een buitenlandse serie of film op het oog? Dit is jouw moment, dus ga er maar heerlijk voor zitten en alvast veel kijkplezier.

Straks kijk jij dus vanuit het buitenland alsnog jouw favoriete programma’s, series en films bekijken. En hoef je niet bang te zijn dat je gegevens worden gestolen en/of dat je opeens een virus op je toestel hebt staan. Ontdek ‘m snel en profiteer!