Wist jij dat 160 mensen oogletsel hebben opgelopen door vuurwerk tijdens de jaarwisseling vorig jaar? Meer dan 40% van de slachtoffer stak zelf geen vuurwerk af, maar was slechts een omstander. Voorkom letsel aan je ogen en bescherm ze tijdens de vuurwerkperiode. Pearle deelt 70.000 gratis vuurwerkbrillen uit. Haal snel een exemplaar op.

Wat veel mensen niet beseffen is dat kijken naar vuurwerk bijna net zo gevaarlijk kan zijn als het zelf afsteken. Pearle deelt daarom al voor het vijfde jaar op een rij vuurwerkbrillen uit in december. Het dragen van een vuurwerkbril moet eigenlijk net zo vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel. Onze ogen zijn zeer kostbaar en met een beschermende bril kun je een hoop narigheid voorkomen.

Het laatste wat je wil, is tijdens Oud & Nieuw een tripje maken naar het ziekenhuis. In het ergste geval krijg je te horen dat je blijvende schade hebt en je zicht voor altijd kwijt bent. Vergeet dus niet om een vuurwerkbril af te halen bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt.