Op 27 april mogen we onze oranje outfits weer uit de kast halen! Wat ga jij doen op Koningsdag? Voor iedereen die een beetje inspiratie nodig heeft, hebben we de leukste gratis activiteiten  op een rijtje gezet:

-Een centje bijverdienen
Staat jouw zolder vol met spullen of is het de hoogste tijd om je schuur eens goed op te ruimen? Alles wat je niet meer nodig hebt, kun je verkopen. De vrijmarkten worden altijd drukbezocht dus de kans is groot dat je veel spullen kwijt bent aan het einde van de dag. Heb je geen oude spullen? Dan kun je natuurlijk ook iets lekkers maken of bakken om te verkopen. Andere ideetjes: vertoon je muzikale kunsten of ga met schmink op de vrijmarkt staan.

Geniet van de gezelligheid
Overal in het land is er wel iets te doen. Wandel door de stad of een park en laat je verrassen. Je komt ongetwijfeld een vrijmarkt tegen. Wie weet scoor je wel iets leuks voor een spotprijsje!

- Ga naar een festival
Je bent de hele dag vrij, dus waarom niet? Tijdens Koningsdag zijn er tientallen festivals waar je uit kunt kiezen. Enkele suggesties: Royal Dutch in Eindhoven, Free Your Mind Orange 2018 in Arnhem en Oranjepop in Nijmegen.

- Proosten op de koning! 
In veel grote steden worden gratis feestjes georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht met de festiviteiten in een aantal grote steden.

In Groningen wordt de hele dag door activiteiten georganiseerd. Dit is ook 'the place-to-be' aangezien het koningspaar hier aanwezig zal zijn. In de avond (van 19.00 tot 02:00 uur) is er een volledig muziekprogramma in de binnenstad. Op de Grote Markt, Vismarkt, Ossenmarkt en het Poeleplein geniet je dan kosteloos van diverse optredens.

Amsterdam is natuurlijk ieder jaar weer een geweldige locatie om Koningsdag te vieren. Om 12.00 beginnen veel festivals en bandjes treden overal in de stad op. Op veel locaties draaien ook diverse dj's. Voor een goed feestje moet je in de Westerstraat, Regulierdwarsstraat en op de Prinsengracht zijn.

In Rotterdam valt ook genoeg te beleven op vrijdag. Feest bijvoorbeeld langs de Maas. Hotel New York wordt omgetoverd tot een dansvloer. Entree betalen is niet nodig. Het is ook leuk om naar de Royal Rollerdisco te gaan op Katendrecht. Je hebt het vast al geraden: hier kun je losgaan op skates. Ben je een foodie? Dan raden we aan om naar Royal Republic bij Station Hofplein te gaan voor een gezellige middag. Er wordt een barbecue gehouden en er zijn veel foodtrucks. Feestgangers kunnen uiteraard ook terecht op het Stadhuisplein vanaf 12.00 voor een oer-Hollands feestje.

Ook Utrecht bruist op Koningsdag. Dansen doe je natuurlijk in de binnenstad. Er wordt van alles georganiseerd op o.a. het Stadhuisplein en Vredenburgplein. Ook in de buitenstad is er genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld naar Strand Oog in al voor hits uit de 90's en 00's.

Alvast veel plezier!