Ben je op zoek naar een betrouwbaar en betaalbaar abonnement voor je smartphone? Dan kun je het beste voor een sim only abonnement kiezen, aangezien dit een flexibel en vrijblijvend abonnement is. In deze blog lees je meer over het afsluiten van een sim only abonnement. Je komt erachter wat dit type abonnement inhoudt, wanneer het bij je past en welke voordelen eraan zitten. Aan het einde krijg je tips om de kwaliteit van je smartphone zo lang mogelijk goed te houden. Wanneer je een sim only abonnement afsluit, is het namelijk belangrijk dat je zelf een toestel in je bezit hebt, waar je het abonnement voor kunt gebruiken. 

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is een mobiel abonnement dat alleen gericht is op het leveren van data zoals GB’s, belminuten en sms’jes. Je betaalt alleen voor je datagebruik en niet voor een nieuw toestel. Er wordt namelijk geen telefoon bij een sim only abonnement geleverd. Doordat je jouw eigen smartphone blijft gebruiken, kan de prijs voor een sim only abonnement aantrekkelijk laag blijven. Dit is vooral interessant als je tevreden bent over het toestel wat je op dit moment in bezit hebt. 

Hoe kom je erachter of een sim only abonnement bij je past? 

Twijfel je of je voor een sim only of regulier abonnement wil kiezen? Dan hoef je eigenlijk alleen te overwegen of je een nieuwe smartphone nodig hebt of niet. Ben je tevreden met je huidige smartphone en kan deze nog wel wat maanden of zelfs jaren mee? Dan is een sim only abonnement voldoende. Een sim only abonnement past ook bij je als je de hoogte van je beschikbare data maandelijks zou willen aanpassen. Je kunt namelijk aangeven of je meer of minder data nodig hebt, waardoor je ook meer of minder kunt betalen per maand. 

Welke voordelen zitten eraan het afsluiten van een sim only abonnement?

Wanneer je ervoor kiest om en sim only abonnement af te sluiten, krijg je met veel interessante voordelen te maken. Allereerst is een sim only abonnement zo duur als je hem zelf maakt. Dit betekent dat het ook erg goedkoop kan zijn. Je betaalt alleen voor je data en niet voor een nieuw toestel. Hierdoor kan het maandelijkse bedrag dat je betaalt laag uitvallen. Gemiddeld kost een sim only abonnement je tussen de €10 en €25 euro per maand. Daarnaast is een sim only abonnement maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens voor een lange periode aan vast.

Als je voor sim only kiest, krijg je ook geen BKR-registratie aan je naam gekoppeld, wat voordelen kan opleveren als je andere leningen zoals een hypotheek of een leasecontract voor je auto aangaat. 

Dit kun je doen om de kwaliteit van je toestel langer goed te houden

Zodra je voor een sim only abonnement kiest, kun je jouw eigen toestel voordelig blijven gebruiken. Het is dan wel belangrijk om de kwaliteit van je smartphone zo lang mogelijk te blijven waarborgen. Een nieuw toestel is vaak duur en jaagt je alsnog op meer kosten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen, om zo lang mogelijk van je smartphone en sim only abonnement te genieten. Je kunt bijvoorbeeld een gratis premieberekening voor je smartphone aanvragen, waardoor je jouw toestel voordelig kunt laten verzekeren. Een telefoonverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je toestel wordt gestolen of gerepareerd dient te worden.

Verder kun je natuurlijk proberen om zuinig te zijn op je telefoon. Draag de telefoon bijvoorbeeld niet mee in je broekzak, aangezien je smartphone hieruit kan vallen, maar draag hem in je hand of in een tas of jas met dichte zakken. Een stevig telefoonhoesje en een beschermlaag op je beeldscherm kunnen ook al voldoende zijn om je toestel netjes en werkend te houden.