Een fietsvakantie is niet alleen aan volwassenen, steeds vaker gaan hele gezinnen op fietsvakantie. Zowel in Nederland als in andere Europese landen kun je een heerlijke zomervakantie beleven door een combinatie van een mooie bestemming, actieve fietstochten en veel mogelijkheden voor jong en oud. Als je je fietsvakantie goed organiseert kun je er voor zorgen dat jij, maar vooral ook je kinderen, de tijd van hun leven hebben. Wij geven je een aantal tips om dit alles in goede banen te leiden zodat jij en je gezin kunnen genieten van een heerlijke fietsvakantie.

Kies je route zorgvuldig

Als je met kinderen gaat fietsen is het van belang om goed naar de route te kijken. De ene route is namelijk uitdagender dan de andere route. Zo kan een route met veel hoogtemeters voor volwassenen goed te doen zijn, maar is het jonge kinderen niet geschikt. Ga dus op zoek naar een route met goed begaanbare paden, weinig hoogtemeters en niet al te zware omstandigheden. Daarnaast is de afstand een belangrijk punt om naar te kijken. Afhankelijk van de leeftijd van het kind kan een route van bijvoorbeeld 10 of 20  kilometer al meer dan genoeg zijn. 

Ga met goed materiaal op pad

Als je op fietsvakantie gaat, is het aan te raden om je materiaal goed te controleren voordat je op pad gaat. Denk daarbij zowel aan de fiets, als aan de accessoires. Een goede en uitgebreide onderhoudsbeurt voor een fiets voordat je op fietsvakantie gaat is dan ook geen overbodige luxe. Je wil natuurlijk voorkomen dat je op reis met onaangename verrassingen zoals materiaalpech te maken krijgt. Je kunt er voor kiezen om met je eigen fiets op pad te gaan, of er voor te kiezen om op de locatie een fiets te huren. Ga je liever met je eigen fiets? Zorg dan voor een goede en hoogwaardige fiets om optimaal te kunnen genieten. Een elektrische fiets voor kinderen kan ook een uitkomst bieden, omdat het de trip voor kinderen nog meer comfortabel kan maken. Bekijk het aanbod van elektrische kinderfietsen hier

Bezoek kindvriendelijke plekken

Als volwassene wordt je wellicht blij van lange tochten door mooie velden, lange wegen door de bergen en uitgestrekte vlaktes, maar vaak doe je een kind daar geen plezier mee. Combineer je mooie fietsroute met bezoekjes aan leuke dorpjes, grote speeltuinen, een voetbalstadion, een waterpark of een andere leuke plek waar kinderen blij van worden. Op die manier kun je de kinderen ook laten genieten van verschillende leuke activiteiten en blijven motiveren om de mooie fietstochten voort te zetten. Bovendien is het voor kinderen ook erg prettig om af en toe een dag zonder fietsen door te brengen. Een dag aan het zwembad of aan het strand kan een zeer welkome break in de vakantie zijn. 

We wensen je heel veel plezier op je fietsvakantie met je hele gezin. Door het goed voor te bereiden en een aantrekkelijk programma voor de kinderen in elkaar te zetten, wordt het ongetwijfeld een reis om nooit te vergeten.