Als je zelf een bedrijf hebt, dan heb je vast wel eens een relatiegeschenk gekregen of gegeven. Meestal geven we zo’n geschenk aan het eind van het jaar. Het is bedoeld als kerstcadeautje, maar tegelijkertijd ook als bedankje voor de fijne samenwerking het afgelopen jaar. Wellicht is jouw leverancier wel gegroeid door jou en willen ze jou extra bedanken, dat kan natuurlijk ook. Wat is er dan mis mee om een cadeautje in het midden van het jaar te geven? We zetten een aantal relatiegeschenken op een rij!

Een fles wijn

Dit is misschien wel het meest gekozen relatiegeschenk. Met een fles wijn gok je vaak goed, maar het kan ook zomaar zijn dat iemand helemaal geen alcohol drinkt. Zorg er dus voor dat je een sterke relatie hebt met de persoon waar je de wijnfles aangeeft. Grote kans dat de band dan sterk genoeg is om te weten of iemand wijn drinkt en welke de voorkeur heeft. Met dit relatiegeschenk kun je of heel duur uit zijn of heel goedkoop, dat het haast wel gratis lijkt. 

Een thema cadeau

Het wordt altijd extra gewaardeerd als je meegaat in het thema van de maand. Zo geven we met kerst vaak kerstpakketten of een ander typisch kerstcadeau. Nu Pasen bijna voor de deur staat, kunnen we ook een leuk geschenk bedenken dat daar bij past. Denk bijvoorbeeld aan een nestkastje voor vogels. Daar is het immers echt de tijd van het jaar voor. Wil je een ander cadeau geven? Zoek dan een ander paasgeschenk uit of geef een bosje bloemen.  

Een pakket verzorgingsproducten

Dit is ook zo’n typisch kerstcadeau, maar toch geven veel bedrijven dit cadeau als relatiegeschenk. Vooral de pakketten van Rituals zijn heel populair om weg te geven aan een zakenrelatie. Leuk om te geven, maar veel leuker om te krijgen natuurlijk! Bovendien is dit ook een heel ideaal cadeau, want de ander heeft er altijd iets aan. 

Een water fles

Zonder water uiteraard. Zo’n fles wordt niet alleen vaak ingezet als geschenk, het is ook het ideale promotiemateriaal, waarmee je gratis reclame kunt maken. Zo’n fles kan namelijk heel Nederland en omstreken door reizen, wanneer je deze weggeeft. De kans is aanwezig, dat je bedrijf flink gaat groeien, na het uitdelen van een aantal flessen. Zorg wel dat je reclame er groot genoeg opstaat, anders werkt het uiteraard niet!

Een multimedia product

Dat kan van alles zijn natuurlijk. Een powerbank is bijvoorbeeld jarenlang heel erg in trek geweest als relatiegeschenk. Als je een goede powerbank weet te bemachtigen is dat inderdaad een heel geschikt geschenk. Een andere optie is bijvoorbeeld een draadloze speaker. We hebben het dan over zo een die je op je bureau neer kan zetten. Zo kun je altijd genieten en meezingen met de nieuwste hits tijdens het werk, want zo’n speaker geef je natuurlijk niet alleen cadeau, maar houd je ook lekker zelf. Zo zijn er vast nog meer multimedia producten die je kunt bedenken. De ontvanger is gegarandeerd blij met zo’n gratis product. 

Een bureau klok

We hebben allemaal een klok op onze computer, maar een klok op je bureau is nou eenmaal fijner. Het is lekker duidelijk en lekker overzichtelijk, ook voor anderen die toevallig langs jouw werkplek lopen. Dit kan bijvoorbeeld een ideaal jubileum cadeau bedrijf zijn. Wellicht kun je er jullie eigen logo op laten drukken om het geschenk wat persoonlijker te maken. De klok kan dan symbool staan voor de onwijs fijne tijd die je al die jaren met iemand hebt gehad of dat de tijd is gevlogen, want er zijn alweer 20 jaar voorbij. Zo zijn er natuurlijk veel meer uitspraken te verzinnen met tijd of kies juist voor een ander leuk geschenk.