Heb jij geen zin om films en series te downloaden maar wil je ook niet maandelijks betalen voor een streamingdienst? Er zijn een aantal gratis alternatieven waarop je series en films kunt kijken zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Met het goedkoopste internet kijk jij zo voordelig mogelijk naar films en series.

Gratis kijken op Dplay

Dplay is de streamingdienst van Discovery. Op dit on demand-platform bekijk je films, series en TV-programma's die je kent van onder andere TLC en Discovery. Er zijn verschillende manieren om gratis gebruik te maken van deze streamingdienst. Allereerst kun je een gratis proefabonnement afsluiten van zeven dagen. Tijdens deze zeven dagen kijk je onbeperkt naar alle programma's, series en films die op het platform te vinden zijn. Daarnaast zijn er een groot aantal afleveringen beschikbaar die je gratis kunt kijken op Dplay. Om hier gebruik van te maken, registreer je jezelf kosteloos bij de streamingdienst en kun je jouw favoriete afleveringen onbeperkt kijken. Er zijn onder andere afleveringen van 90 Day Fiance, Say Yes To The Dress, Cake Boss en sMothered beschikbaar.

Proefabonnement bij Videoland

Waar grote streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ niet langer een gratis proefperiode aanbieden, is dit bij Videoland gelukkig wel het geval. Videoland is een streamingdienst van RTL. Deze staat ook wel bekend als de Netflix van Nederland. Je kunt onder andere vooruitkijken, zodat jij niet langer hoeft te wachten tot er een nieuwe uitzending van jouw favoriete serie wordt uitgezonden. Met een proefabonnement kijk je veertien dagen lang gratis en onbeperkt naar series op Videoland. Wel moet je hiervoor je bankrekening verifiëren, omdat je proefabonnement tenzij je deze op tijd stopzet na afloop wordt omgezet in een betaald abonnement. Het proefabonnement kost je dus eigenlijk 1 cent.

SnagFilms

Niet alle content die je gratis op internet kunt vinden is 100 procent legaal om (gratis) te kijken. Bij SnagFilms is dat wel het geval. Op deze website staan meer dan 10.000 films, documentaires en series die compleet gratis te bekijken zijn. SnagFilms heeft geen bekende Hollywood-titels maar richt zich meer op indiefilms en leerzame documentaires. Op het platform bekijk je onder andere spraakmakende bekende documentaires als 'Supersize me', 'Nanking' en 'Drugs Inc.' Niet alleen kijk je via de website, maar je kunt ook de gratis app downloaden voor iOS, Android en Windows. Ondanks dat er geen flitsende actiefilms of drama's te vinden zijn op SnagFilms is het zeker de moeite waard om in het uitgebreide aanbod te zoeken. Zo ontdek je minder bekende titels en zoek je gemakkelijk in diverse genres als 'klimaatverandering','verhalen van vluchtelingen en immigranten', 'jeugd en onderwijs problemen' en 'geschiedenislessen'.

Meer besparen? Hier vind je meer gratis diensten.

Streamen