Om een zo gezond mogelijke hoofdhuid en haar te hebben, moet je wel gebruik maken van producten die goed zijn voor je. Hier vind je een aantal tips en adviezen die wellicht handig kunnen zijn bij het kiezen en gebruiken van shampoo voor jou. 

Eigen behoeften weten

Eigenlijk begint het allemaal bij de behoeften die jouw haar heeft. Iedereens lichaam is anders en vandaar dat de juiste shampoo per persoon ontzettend kan verschillen. Keratase shampoo is bijvoorbeeld erg bekend en biedt vaak productlijnen die zijn afgestemd op verschillende haartypes en behoeften, waardoor je een meer gepersonaliseerde haar routine kunt creëren. Mocht je nu niet weten of jij echt droog of vet haar hebt of dik of dun, kun je altijd terecht bij een haarspecialist. Vaak kan jouw kapper je ook al verder helpen. 

Ingrediënten controleren 

Vermijd shampoos die agressieve sulfaten en parabenen, maar ook siliconen bevatten. Dit is vooral belangrijk als je gevoelig haar of een gevoelige hoofdhuid hebt. Natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en kamille,maar daarnaast ook groene thee en arganolie kunnen veel fijner zijn. Bij Beauty Plaza kun je shampoo’s vinden die speciaal gemaakt zijn voor hoofdhuidproblemen. Controleer van tevoren wat jij precies nodig hebt en dan weet je zeker dat jij jouw haar goed verzorgd en dat er geen stoffen in zitten die het allemaal erger kunnen maken. 

Gebruik van conditioner

Heel vaak denken mensen dat het bij shampoo stopt. Conditioner wordt zeker wel gebruikt, maar in een hoop gevallen ook weer niet. Het is goed om te weten dat het wel degelijk voor verandering kan zorgen. Wel is het belangrijk dat je een bijpassende conditioner kiest die dus hoort bij de shampoo, want twee verschillende producten kunnen je haar ook in de war maken als het ware. Conditioner gebruik je eigenlijk het meest om je haar te hydrateren en te voeden. Na een paar keer gebruiken, zul je het verschil ook zeker voelen. 

Beschermende producten kiezen 

Als je veel tijd in de zon doorbrengt of vaak styling tools gebruikt, denk er dan over na om een shampoo te gebruiken met ingrediënten die bescherming bieden tegen schadelijke effecten van de zon en hitte. Vergeet niet dat het erg moeilijk is om in een keer de perfecte haar routine te creëren. Soms moet je gewoon ook wat dingen proberen om er uiteindelijk achter te komen wat wel en niet voor jou werkt. Zoals eerder benoemd, een kapper of dermatoloog kan je ook altijd inschakelen voor extra advies.