Internet bestaat pas sinds 1969, maar is niet meer weg te denken uit ons leven. Alles gaat via internet, dat zie je wel nu je dit artikel leest. Zonder internet, was je daar niet toe in staat. Wij zullen dan ook nog moeilijk terug kunnen naar de tijd voordat internet bestond. Internet zorgt er toch voor dat we op de hoogte zijn van alles wat er in de wereld gebeurt, maar ook dat we constant met iedereen in contact kunnen staan. Met de stijgende prijzen van tegenwoordig, wil je natuurlijk wel het goedkoopste internet hebben, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Vergelijk de aanbieders  

Je kunt pas de goedkoopste prijs voor een product of dienst betalen als je alle duurdere aanbieders hebt uitgesloten. Je bent dan dus als het ware prijzen aan het vergelijken, anders weet je niet welke aanbieder het goedkoopst is. Wellicht doe je dat elk jaar al met je auto- of zorgverzekering. Maar, ook met je internetprovider is die vergelijking maken wijs om te doen. Alleen door internet vergelijken kun je de beste aanbieder voor jou vinden. Dat betekent niet alleen dat je de goedkoopste provider kunt kiezen, maar ook de provider die het snelste internet kan leveren. In de maatschappij van nu is snel internet namelijk een echte must. Hoe sneller het internet, hoe beter. 

Om de juiste provider te vinden, moet je allereerst je adres invoeren. Op basis daarvan wordt gekeken welke provider in jouw buurt het snelste internet kan leveren. De werkelijke internetsnelheid wordt per provider erbij vermeld. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Het kan dus zijn dat in jouw vorige huis een heel andere provider geschikt voor jou was, dan in jouw huidige huis. 

De overstap naar een nieuwe provider 

Overstappen naar een andere internetprovider is redelijk simpel. Als je de juiste stappen hebt ondernomen, ben je eerst gaan vergelijken. Als het goed is heb je dan de beste internet provider gevonden voor jou. Dat betekent aan de ene kant misschien de goedkoopste provider of juist de provider met het snelste internet. De keuze is natuurlijk aan jou. Is snel internet echt de standaard? Dan wil je misschien iets meer uitgeven per maand. Wil je juist besparen op alle rekeningen, nu de prijzen van alles duurder worden? Dan zal je waarschijnlijk gaan voor een provider die het goedkoopst is, maar iets minder snel internet levert. Het draait hier natuurlijk om waar je de prioriteit op legt, dus wat vind je belangrijker? 

De snelheid van het internet hangt niet altijd van de internet provider zelf af. Het heeft namelijk ook te maken met de verbinding die je kiest. De opties zijn: DSL-, kabel- en glasvezelverbinding. Simpel uitgelegd loopt de DSL-verbinding over de telefoonlijn. De kabelverbinding loopt over de tv-kabel en de glasvezelverbinding loopt via het glasvezelnetwerk. 

Glasvezel is de laatste jaren enorm in opkomst en is dan ook de snelste verbinding, dit komt omdat glasvezel tot in je huis wordt aangelegd. Een DSL-verbinding kan heel snel zijn, maar als even pech hebt werkt deze juist heel traag. Dit neemt niet weg dat aan elke verbinding natuurlijk voor- en nadelen kleven. Het is maar net welke voor- of juist nadelen jij belangrijk vindt. Dat is dus iets om uit te zoeken, voordat je helemaal overstapt. 

Als je de provider hebt gevonden die het beste past bij jou past, is het tijd om over te stappen. Jouw nieuwe abonnement kun je gewoon online, dus via het internet aanvragen. Zo’n overstap is dan ook zo geregeld. Het enige waar je misschien hulp bij nodig hebt, is bij de installatie als je nieuwe pakket binnen komt. Aan de andere kant is het ook niet heel ingewikkeld en kunnen de meeste mensen zelf hun nieuwe internet aansluiten. Uiteraard zijn er altijd monteurs die langs kunnen komen, daarvoor moet je dan wel afspraak maken bij jouw nieuwe internet provider.