Kortingscodes zijn codes die je online in webwinkels gebruikt om van aantrekkelijke kortingen te profiteren. Soms beschik je over een kortingscode omdat je ergens al eerder een aankoop hebt gedaan. Je ‘verdient’ je korting dan als het ware. Andere klanten kijken juist gericht naar verzamelplatformen voor kortingscodes om te bepalen waar zij hun aankoop gaan doen. Digitale kortingscodes zijn al een tijd ingeburgerd in Nederland, maar ook in België zijn kortingscodes aan een opmars bezig. Ook daar vindt de consument ze op verzamelplatformen. Deze websites hebben specifieke afspraken met de adverteerders. 

Nederlandse shoppers in Belgische webshops

De populariteit van kortingscodes in België kwam in het land wat later op gang dan bij ons. Dit heeft te maken met het feit dat online winkelen bij onze zuiderburen in het algemeen wat minder snel van de grond kwam. Anno nu ben je ook voor de beste kortingscodes in België op de juiste plek. Je vindt er honderden exclusieve aanbiedingen en promoties, die dagelijks door speciale teams op het internet worden gevonden en op een rijtje worden gezet. Omdat steeds meer Nederlandse shoppers de Belgische webshops ontdekken, worden ook kortingscodes in België voor ons aantrekkelijker. 

De overeenkomsten tussen Nederland en België

Angst voor een heel afwijkende winkelervaring hoef je niet te hebben. Integendeel. Nederland en België verschillen wat betreft online aankopen nauwelijks van elkaar. Je ziet er dezelfde trends terug, de mentaliteit komt grotendeels overeen en er wordt dezelfde taal gesproken. In België wordt op het gebied van betaalmethoden het vaakst gebruikgemaakt van Bancontact. Deze online betaalmethode is te vergelijken met de Nederlandse iDeal. Echter kun je ook met Visa en PayPal in Belgische webshops betalen. 

Een extra mogelijkheid tot besparing

Zoals gezegd worden kortingscodes in België relatief gezien minder vaak gebruikt dan in Nederland. Belgische online shoppers maken minder gebruik van verzamelplatformen en vergelijkingssites. Wellicht dat daar toch het prijsbewuste karakter van de Nederlander naar voren komt. In België is  men over het algemeen trouwer aan een merk, terwijl een Nederlandse consument vooral voor een zo laag mogelijke prijs gaat. Voor jou als Nederlandse shopper vormen de Belgische webwinkels en daarvoor geldende kortingscodes dus een extra mogelijkheid om te besparen! 

De overlappende interesses van de Nederlandse en de Belgische consument

Nederlanders en Belgen die online winkelen, tonen over het algemeen interesse in dezelfde productgroepen. Zo worden kleding en telecomproducten in beide landen in grote getalen gekocht. Belgische consumenten kopen ook nog eens wat vaker mediaproducten en producten voor huis en tuin online. Over het algemeen kan er echter gezegd worden dat online shoppers in beide landen redelijk op één lijn zitten. Kortingscodes in België zijn dus ook voor jou wel degelijk interessant!

Verzending vanuit België

Maak je gebruik van kortingscodes in België, dan wil je je voordeel natuurlijk niet in rook zien opgaan wanneer je bij het afrekenproces met verzendkosten wordt geconfronteerd. Echter geldt ook bij onze zuiderburen dat elke webshop zijn verzendkosten zo laag mogelijk probeert te houden om aantrekkelijk te blijven voor de consument. Zo is ook daar de verzending vanaf een bepaald aankoopbedrag vaak gratis. Is dit niet het geval, dan verschillen de kosten niet veel van een verzending binnen Nederland. Wil je zeker weten waar je aan toe bent, check dan van tevoren de voorwaarden op de website van de aanbieder.  

Kortingscodes in België via kortingbelgië.be vinden

Ben jij op zoek naar de beste kortingscodes? Het enige wat je hoeft te doen, is een bezoek te brengen aan hét Belgische verzamelplatform kortingbelgië.be om daar je korting te kunnen claimen. Deze wordt direct verrekend, waarna je meteen over kunt gaan tot de betaling van je bestelling. Een speciaal team van kortingbelgië.be zoekt dagelijks op het internet naar de beste kortingscodes om jou mee van dienst te zijn. De kortingen worden op deze website per aanbieder gerangschikt. Kijk ook eens op Gratis.be nog meer kortingen.