Wil jij gezonder leven maar ben je bang dat dit veel geld kost? Een Netflix-abonnement is goedkoper dan de sportschool en ook betaal je vaak meer voor verse groenten en fruit dan voor een zak chips. Toch zijn er heel veel manieren om gratis fitter te worden. Wij geven je vier tips om gratis je gezondheid te verbeteren.

Gratis fitness apps

Met onbeperkt internet op je smartphone kun jij sporten waar en wanneer je maar wilt. Veel fitnessclubs bieden gratis apps aan waarmee je gratis workouts kunt streamen via video. Hierdoor kun jij sporten op het moment dat het jou uitkomt, gewoon thuis. Zo staan er bijvoorbeeld tientallen gratis workouts in de app van Fit for Free. Virtuagym Fitness is een gratis app waarmee je toegang krijgt tot meer dan 5.000 instructievideo’s. Daarnaast zijn er vele apps waarmee je gratis je voedingsinname bij kunt houden, je gewicht kunt tracken en zelfs complete trainingsschema’s kunt downloaden.

Gratis voedingssupplementen

Er zijn verschillende producenten die gratis probeerverpakkingen en proefpakketten aanbieden. Hiermee kun je testen of een bepaald voedingssupplement voor jou interessant is. Vaak hoef je alleen de verzendkosten te betalen om een heel proefpakket thuis te ontvangen. Vervolgens wordt aangeboden om periodiek, bijvoorbeeld maandelijks, nieuwe pakketten te ontvangen. Als je dit niet wilt, kun je dit direct na ontvangst van je proefpakket aangeven zodat je nergens aan vast zit. Doe bijvoorbeeld mee met het Nationaal Gezondheidsonderzoek in ruil voor een maand lang gratis voedingssupplementen.

Gezond

Gratis hulpmiddelen om te stoppen met roken

Stoppen met roken levert je niet alleen gigantisch veel gezondheidswinst op, maar is ook nog eens goed voor je portemonnee. Stoppen met roken is uiteraard gratis. Het is alleen ontzettend lastig om dit op je eigen houtje te doen. Hulpmiddelen of begeleiding verhogen de kans dat jouw stoppoging slaagt. Hier betaal je over het algemeen wel geld voor. Gelukkig zijn er verschillende manieren om gratis stopbegeleiding te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld via de Stichting Stop Bewust kosteloos stoppen met roken. Deze behandeling wordt 100 procent vergoed, zonder dat je eigen risico wordt aangesproken.

Gratis dieet volgen

Er zijn gigantisch veel dieetmethodes beschikbaar, waarvan een groot aantal gratis toegankelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een paar kilo kwijt raken door je eigen voedingsschema op te stellen of door gebruik te maken van een dieet app. Calorieën tellen is een toegankelijke en goedkope manier om af te vallen. Op een gegeven moment kom je erachter welke goedkope producten de beste keuze zijn. Zo hoeft er bijvoorbeeld geen zalm op het menu te staan om aan je eiwitten te komen, maar kies je voor een omelet met meerdere eieren. Met cashback acties is het ook goed besparen op duurdere producten.